english English

Novosti

Koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra u Kampusu


Sveučilište u Dubrovniku i Dubrovački simfonijski orkestar organiziraju koncert za mlade u amfiteatru sveučilišnog Kampusa u petak, 29. ožujka 2019., u 12 sati. Cilj je ove suradnje povezati mlade, učenike i studente s glazbom, kroz program popularne pop i rock glazbe, filmskih tema te poznatih latino hitova.

Znanstvena tribina o malostonskoj kamenici

„Malostonska kamenica: Što nam donosi budućnost?“ bila je tema šeste znanstvene tribine Sveučilišta u Dubrovniku koja se održala 20. ožujka 2019. u Kampusu. Na tribini su sudjelovali: prof. emeritus Damir Viličić s Biološkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu, v. d. pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i more DNŽ Ivo Klaić, predstavnik udruge „Stonski školjkari Vedran Kunica, doc. dr. sc. Ana Bratoš Cetinić s Odjela za akvakulturu Sveučilišta u Dubrovniku i dr. sc. Rade Garić s Instituta za more i priobalje Sveučilišta u Dubrovniku.

5. Erasmus tjedan za nastavno i nenastavno osoblje

Služba za međunarodne odnose i istraživačke projekte organizira 5. Erasmus tjedan za nastavno i nenastavno osoblje, od 25. do 29. ožujka 2019. Ove će godine tako na Sveučilištu u Dubrovniku boraviti 21 nastavnik i 16 predstavnika nenastavnoga osoblja – djelatnici ureda za međunarodnu suradnju. Sudionici su, uz kolege iz Hrvatske, iz 11 zemalja: Poljske, Španjolske, Turske, Njemačke, Slovenije, Slovačke, Italije, Nizozemske, Bugarske, Izraela i Kazakhstana.

Pozvano izlaganje izv. prof. dr. sc. Nebojše Stojčića

Izv. prof. dr. sc. Nebojša Stojčić, prorektor za poslovanje i nastavnik na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku održao je pozvano izlaganje na međunarodnom znanstvenom simpoziju „Exploring the Aspects of the Collaborative Economy“ koji se održao u Zagrebu 14. i 15. ožujka 2019. godine.

Nastupno predavanje dr. sc. Ane Car


Tema nastupnog predavanja je „Istraživanja silikatnih ljušturica morskih bentoskih dijatomeja u Jadranu“ a održat će se u zgradi Kampusa Sveučilišta u Dubrovniku (Branitelja Dubrovnika 41), u ponedjeljak, 18. ožujka 2019., u 10 sati (učionica 23).
 

Tražilica
Pretražite sve elektroničke resurse knjižnica