english English

Održana radionica Kreativnost i virtualno poslovanje u kulturi

12.04.2019, 15:32:47

Radionica Kreativnost i virtualno poslovanje u kulturi održala se na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku 12. travnja 2019., a u okviru projekta Ruralna, poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija, na kojem je Sveučilište u Dubrovniku jedan od partnera. Radionicu je održao Nikola Duper, a cilj joj je bio upoznati polaznike s kulturnim turističkim proizvodom i njegovim specifičnostima te ulogom kreativnosti kao elementa kulturne turističke ponude. Također, Duper je u svojemu izlaganju ukazao na važnost korištenja internetske tehnologije u plasmanu kulturnog turističkog proizvoda a govorio je i o mogućnostima kreiranja virtualnih tura kako bi se na što bolji način plasirao vlastiti turistički proizvod na tržište.

Na radionici su sudjelovali predstavnici lokalne uprave,voditelji muzeja i umjetničkih galerija, hotelijeri, voditelji kulturnih udruga i voditelji agroturističkih gospodarstava, nastavnici i znanstvenici i studenti.

Inače, voditeljica ovoga projekta na Sveučilištu u Dubrovniku je izv. prof. dr. sc. Ivana Pavlić, voditeljica edukacije izv. prof. dr. sc. Katija Vojvodić a organizatorica ove edukacije izv. prof. dr. sc. Marija Dragičević.

Organizacija radionice je sufinancirana u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Nositelj projekta Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija je Dubrovačko-neretvanska županija, a administrativno ga vodi Regionalna agencija DUNEA s 10 partnera. Ukupni prihvatljivi troškovi iznose 32.645.708,48 kuna, od čega je bespovratna sredstva u iznosu od 27.748.345,48 kuna sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projekt se provodi kroz Operativni program konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Projekt je započeo u siječnju 2017. godine i trajat će do siječnja 2020.Pravo na pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama


Tražilica