english English

Nastavnici i studenti Odjela za umjetnost i restauraciju na međunarodnoj restauratorskoj radionici

25.09.2019, 12:23:16

Nastavnici i studenti Odjela za umjetnost i restauraciju sudjelovali su na međunarodnoj restauratorskoj radionici na Lopudu (International Conservation Workshop Lopud, ICWL 2019), koja se održala od 25. kolovoza do 8. rujna 2019. Na radionici su sudjelovali studenti i nastavnici Fakulteta primijenjenih znanosti iz Kölna, Instituta za konzervaciju i restauraciju, Akademije lijepih umjetnosti, Restauracije i konzervacije iz Antwerpena i Visoke Nacionalne škole za vizualne umjetnosti La Cambre iz Bruxellesa.


Radionica je održana u crkvi Gospe od Šunja u kojoj je sudjelovalo sedamnaest studenata i šest nastavnika; iz Kölna prof. Hans Portsteffen (polikromirana drvena skulptura) i Andreas Kruppa (konzervacija-restauracija drva), iz Bruxellesa Marianne Decroly (polikromirana drvena skulptura), iz Antwerpena Charles Indekeu (konzervacija-restauracija drva).

Sa Sveučilišta u Dubrovniku sudjelovali su nastavnici Odjela za umjetnost i restauraciju, smjera drvo, Joško Bogdanović i smjera metal Marta Kotlar te studenti: Alma Dilberović, Karmen Rihter, Josipa Vodopija i Lovro Ladić.

Konzervatorsko restauratorski zahvati u crkvi Gospe od Šunja obuhvatili su radove na polikromiranom ceremonijalnom namještaju iz apside te ormaru i tabernakulu u sakristiji. Izvedeni su završni radovi na oltarima Navještenja i Svetog Križa te na polikromiranoj ruci i raspelu propovjedaonice.

Početak ove radionice seže u 1987. godinu kada je osmišljena kao ljetna praksa za studente iz Kölna. Nakon pauze zbog ratnih zbivanja radionica je aktivirana ponovo 1996. godine, a sad se održava pod pokroviteljstvom i nadzorom Konzervatorskog odjela u Dubrovniku, Društva prijatelja dubrovačke starine i Društva za zaštitu spomeničke i prirodne baštine Lopuda.Pravo na pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama


Tražilica