english English

Održana Zimska škola Democratization and Reconciliation in the Western Balkans

18.02.2020, 09:36:40

Zimska škola Democratization and Reconciliation in the Western Balkans, u okviru Jean Monnet projekta, održala se na Sveučilištu u Dubrovniku od 10. do 15. veljače 2020. Sudionici Zimske škole bili su studenti iz Italije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Srbije, i studenti Odjela za komunikologiju. Hrvatski i strani znanstvenici i nastavnici raspravljali su o tome kako su različite politike bile učinkovite odnosno neučinkovite u uspostavljanju konsolidirane demokracije. Poseban naglasak bio je na raspravi o novim mogućim strategijama i politikama demokratizacije i rekoncilijacije postkonfliktnih društava s područja Zapadnog Balkana.

U projektu sudjeluju pet partnerskih institucija (četiri akademske institucije i jedna građanska udruga), i to: University of New York Tirana (nositelj projekta), Sveučilište u Bologni (Institute for Central Eastern and Balkan Europe), Sveučilište u Dubrovniku (Odjel za komunikologiju), School of Science and Technology iz Sarajeva te European Movement in Serbia iz Beograda.

Sa Sveučilišta u Dubrovniku u projektu sudjeluju prof. dr. sc. Pero Madini (voditelj projekta na partnerskoj instituciji), prof. dr. sc. Mato Brautović i izv. prof. dr. sc. Davor Pauković.

Više na: https://democratizationandreconciliation.com/Pravo na pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama


Tražilica