english English

„Alumniportal Deutschland“ društvena mreža u Hrvatskoj

13.12.2011, 19:15:41

Od siječnja 2010. godine pokrenuta je nova društvena mreža diplomiranih studenata (Alumni Network), te djeluje na stranicama B2B LOCO projekta, a odnedavno je prisutna i u Hrvatskoj.  Ta mreža nadmašuje uobičajene, kakve se nađu na sličnim portalima, imajući za jedan od osnovnih ciljeva pružanje informacija o Okvirnom programu Europske Unije.  Alumniportal Deutschland je zajednički projekt njemačkih organizacija, te političke, gospodarske, kulturne i znanstvene suradnje, a usmjeren je na jačanje veza i suradnje između Njemačke i zemalja iz kojih potječu alumni.

Portal je ponajprije namijenjen diplomiranim studentima zaposlenima u  malim i srednjim tvrtkama u logistici i prometu.   On nudi priliku proširiti stečene kontakte  i stručnost, te se koristi za svoj osobni i profesionalni razvoj.  Alumni mreža je vrlo koristan program za interakcije, te nudi  bogatstvo znanja, poslovnog iskustva i mogućnosti umrežavanja diplomiranih studenata.

Ova društvena mreža nije  namijenjena  samo studentima, već i poduzećima, zakladama, sveučilištima, znanstvenim i svim drugim institucijama, koje za cilj imaju  umrežavanje, njegovanje  kontakata, zapošljavanje i kvalitetno korištenje portala. Korisnicima portala dostupno je ukupno  devet međunarodnih siteova Sveučilišta projektnih partnera, kao i glavni site na engleskom jeziku.  Studenti na portalu mogu predstavljati  svoj identitet, vještine, znanje,  projekte, sklapati nova poznanstva, te tražiti  i nuditi posao.

Rea Goić Repozitorij
Tražilica