english English

Studiranje mi je bilo najljepše razdoblje

15.12.2011, 16:34:13
Studiranje mi je bilo najljepše razdoblje

Više nego vesela atmosfera vladala je u Culture Clubu Revelin koji  je u organizaciji Studentskog zbora ugostio grupu Magazin na prvoj ovogodišnjoj Brucošijadi. Već svima jako dobro znana kultna splitska grupa  zabavljala je publiku uz svoje najveće hitove od onih starih „Piši mi“, „Ljube“  pa i do novijih „Maslačak“  i  „Kemija“. Mlada pjevačica Andrea Šušnjara održavala je tu odličnu atmosferu ali je i izdvojila malo vremena  kako bi odgovorila na nekoliko pitanja.

Punkt: Ovo vam je prva Brucošijada u Dubrovniku, kakvi su vaši dojmovi i je li se ostvarilo sve što ste očekivali?

Pa jesam, iako je ovo tek bio prvi set pjesama još se polako zagrijavamo i mislim da će do kraja bit prava ludnica.

Punkt: Što vam se čini od naše dubrovačke publike, jeste li očekivali možda malo više mješovitu publiku ili standardnu publiku na vašim koncertima?

Zapravo sam očekivala standardnu postavu, s tim da na našim koncertima bude dosta djece, što  ja isto volim, ali volim brucošijade jer je atmosfera uvijek ludilo. Po Splitu uvijek odrađujemo brucošijade pa znam otprilike što me čeka. Jako mi se sviđa večerašnja publika.

Punkt: Možemo li onda očekivati ubrzo još neku suradnju sa Sveučilištem u Dubrovniku na brucošijadama?

Što se nas tiče, apsolutno. Ako nas pozovete (smijeh)  Meni se ovdje sviđa.

Punkt: Primijetili smo da dosta često u Dubrovniku održavate koncerte.  Sviđa li vam se grad i postoji li neka veza između Magazina i Dubrovnika?

Ja iskreno nisam ni bila u Dubrovniku dok nisam počela pjevati u Magazinu, u zadnjih godinu dana smo imali jako puno koncerata u gradu i okolici ali vam moram priznati da sam tek dva-tri puta prošetala Stradunom i popila kavu. Sigurno ćemo doći još puno puta jer je publika ovdje divna i uživam raditi u takvom okruženju.

Punkt: Jako puno hitova ste napravili, posljednje vaše pjesme se stalno vrte u klubovima i po listama, možemo li ubrzo očekivati još jedan novi hit iz vaše radionice?

Pa da, mislim, ne znam hoće li biti hit, ali pisma je u pripremi i neće biti brza, odlučili smo da će biti malo sporija. A ono, tipično Magazinski.

Punkt: Vaše novije pjesme bržeg su ritma, može se vidjeti da bolje odgovaraju vašem karakteru, živahne su. Uživate li pjevati stare pjesme koje su bile svojevrsne balade?

Hahahaha, mala, plava, naivna jel? Ma svakako da volim, ima jako puno starih pjesama koje ne pivamo, ne stignemo. Jako mi je žao zbog toga, ja kad sam došla u grupu imala sam neke svoje vizije i ideje i napisala sam na papir sve pisme koje sam ja tila pivat. Naravno to nije bilo moguće jer Magazin ima preko 300 pisama i repertoar se mora skratit i prilagodit publici, a publika je navikla na upravo ovakav, brži stil.

Punkt: Jeste li zadovoljni sa našim organizatorom Studentskim zborom  i imate li neku poruku za naše studente?

Organizacija je super, odlični su. Sve je na nivou. A za studente da budu dobri studenti, znam i sama kako je to studirati i meni je to bilo najljepše razdoblje. Nek iskoriste to maksimalno i eto nadam se da će i dalje dolaziti na naše koncerte, da se svi dobro zabavimo i da bude pozitivna atmosfera.

Gloria Mage Repozitorij
Tražilica