english English

Nova teška industrija u starom Revelinu

19.12.2011, 18:50:09
Nova teška industrija u starom Revelinu

Zahvaljujući studentskim željama i organizaciji Studentskog zbora, Teška industrija je po prvi put gostovala u Culture Clubu Revelin. Ovom prilikom su promovirali zadnji album pod imenom „Bili smo raja“. 

Karte za ovaj koncert mogle su se kupiti u studentskim kantinama po pristupačnoj cijeni od 30 kuna  i pojedinim kafićima i ulazu u Club Revelin po cijeni od 50 kuna.

Iako relativno mladi na sceni, barem u ovoj postavi, bili su oduševljenje za dubrovačku mladost. Za koncert se tražila i karta više. Studenti, a naravno i svi ostali uživali su u njihovim hitovima kao i u preradama najboljih hitova bivše Jugoslavije. Koncert je počeo oko jedan sat iza ponoći i uz jednu kratku stanku trajao je do 3:30 ujutro.

Teška industrija osnovana je 1974. Godine. Originalnu postavu činili su Gabor Lenđel, Ivica Propadalo, Vedad Hadžiavdić, Senad Begović i Fadil Toskić. Album „Ho-ruk“ koji je izašao početkom 1976. godine  bio je poznat kao vrlo moderan i ispred svog vremena.

Nakon trećeg studijskog albuma 1978. godine - „ Zasviraj i za pojas zadjeni“ dolazi do gašenja rada grupe. 2006. godine, 32 godine nakon originalnog okupljanja, grupa se ponovno sastaje. Sljedeće godine snimaju studijski uradak po imenu „Kantina“, a u jesen 2009. godine počinje suradnja s vokalom Leom Mijatović.

Godinu dana kasnije u ovom sastavu Teška industrija obrađuje stari hit „Život je maskenbal“ i time najavljuju novi album „Bili smo raja“, posvećen Sarajevskoj pop rock sceni 70-ih i 80-ih godina kao uspomena na sva prijateljstva i na one kojih više nema.

Žana Lemaić

Fotografije Vedran Jerinić Repozitorij
Tražilica