english English

Bogat program Noći muzeja 2012

26.01.2012, 12:20:18
Bogat program Noći muzeja 2012

Noć muzeja 2012. počinje u petak, 27. siječnja u 18 sati i traje do 1 sat poslije ponoći. Program Dubrovačkih muzeja je organiziran na četiri lokacije: u Kneževu dvoru, tvrđavama sv. Ivan i Revelin, te žitnici Rupe.


U ovogodišnjoj noći muzeja pripremljen je bogat program za građane različitih dobnih skupina. Organizirano je mnoštvo zanimljivih radionica, prezentacija, predavanja, druženja, te zabavnih sadržaja, kao i prigodnih popusta.

U žitnici Rupe  održat će se predavanje i prezentacija tradicijskog tekstila i odijevanja u Dubrovačkom primorju. Nastali su zahvaljujući istraživanju provedenom za potrebe iznimno uspješne izložbe „Kako ti stoji u škrinji, tako stoji i na tebi“, održanoj  prošlog ljeta u Rupama. Najavljen je i nastup Malog linđa iz O.Š. Slano i njihovih školskih kolega - recitatora molitvica iz Dubrovačkog primorja, na čelu s učiteljicom Ljiljom Šimunović.

Gosti muzeja mogu posjetiti i izložbu o dubrovačkim betlehemima.

U tvrđavi Revelin najmlađi posjetitelji  će uživati  u radionici „Zvona i topovi“. Radionica će biti organizirana u sklopu projekta „Dubrovnik for kids“, gdje će ih uz mnoštvo igrica, crteža i pjesmica, kroz svijet topova i zvona provesti Maro i Baro.  Zanimljivo će biti i predstavljanje Enciklopedije iz  18. stoljeća s crtežima lijevanja zvona i topova, koje je organizirano u suradnji sa Znanstvenom knjižnicom.

Ljubitelji gusara moći će u tvrđavi sv. Ivan sudjelovati u radionici i igraonici „Gusarska noć“, namijenjenoj djeci mlađeg uzrasta, a završava predavanjem o simbolici masona.

Najnovija izložba Dubrovačkih muzeja o počecima kružnih putovanja  i počecima oglašavanja na dubrovačkom području postavljena je u Kneževu dvoru.
Povodom nadolazeće  Feste sv. Vlaha održat će se predavanje o lulama i početku pušenja u Dubrovniku, te o Domovinskom ratu na području Grada, a ujedno će biti organizirano i prigodno druženje s knezom, kao i nastup klape Subrenum.

U ponudi će biti suveniri Dubrovačkih muzeja uz sniženje od 20 posto, te iz kolekcije suvenira Bošković uz 40 posto popusta. Najsretniji posjetitelji  ove godine biti će nagrađeni prigodnim poklon paketima suvenira Dubrovačkih muzeja.

Aida Hadžić

Slika: http://www.a-m-narona.hr/noc-muzeja-12-2/ Repozitorij
Tražilica