english English

Program Fulbright za akademsku godinu 2013./2014.

01.03.2012, 12:03:20

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za mobilnost i programe EU i Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u RH raspisuju natječaj za stipendije programa Fulbright za akademsku godinu 2013./2014.

1. Stipendije za postdoktorska istraživanja u trajanju od jednog ili dva semestra

2. Stipendije za preddoktorska istraživanja u trajanju od dva semestra (uvjet: akademski naziv magistra znanosti ili upisan doktorski studij u RH)

Natječaj je otvoren za sva znanstvena područja. Prioritet: amerikanistika, poljoprivreda, antropologija, bio-znanosti, ekonomija/poslovno upravljanje, tehničke znanosti, zaštita okoliša, povijest, informacijska tehnologija, pravo, političke znanosti, sociologija, javna politika, javna uprava, turizam.

Opći uvjeti:

Stipendije se dodjeljuju za istraživanje i usavršavanje na sveučilištima u SAD-u. Stipendije nisu namijenjene za razdoblje studija niti omogućuju stjecanje akademskog naziva u SAD-u.

Kandidati trebaju podnijeti dokaz o hrvatskom državljanstvu, zaposlenju u RH i znanju engleskog jezika.

Rok za prijavu: 1. svibnja 2012.

Više informacija o programu, detaljne upute i obrazac za online prijavu nalaze se na web-stranici Veleposlanstva SAD-a: http://zagreb.usembassy.gov/resources/fulbright.html

Razmatrat će se samo prijave s potpunom dokumentacijom.

Osim online prijave, potrebno je dostaviti i dodatnu dokumentaciju. Dodatna dokumentacija šalje se do naznačenog roka na sljedeću adresu:

Embassy of the United States of America

Thomasa Jeffersona 2

10010 Zagreb


Preuzeto s mobilnost.hr.Tražilica