english English

Blještavilo koraka

21.03.2012, 18:59:39
Blještavilo koraka

'Pružio sam si ruku i rekao, hajde vrijeme je da se krene' rekao bi Bare. I stvarno je vrijeme da se krene i da rock ponovno dođe na jug Hrvatske. 3. ožujka 2012. Majke su bacile u trans dubrovačke obožavatelje. Među kamenim zidovima Revelina žestoki zvuci su odzvanjali , a miris alkohola i parfema u zraku izmjenjivao se sa svakom notom. Mnoštvo naizgled sličnih ljudi stopilo se u masi.

Stari prijatelji su se ponovno sreli. Izmjenila se pokoja riječ o životu i krenulo se dalje. Namješteni smiješak. Bljesak fotoaparata, stvaranje uspomena. Vrijeme pomalo klizi. Glazba trešti i provlači se među gomilom ljudi. Kreću se prema pozornici i u ritmu zamahuju glavama, dižu ruke i prepuštaju se 'Teškim bojama'.

Sve je manje mirisa parfema u zraku. Ostaju samo alkohol i žestoke note. Svjetlo, zvučni efekti, gomila ljudi, stari prijatelji, uspomene. Rocker  pjeva o životu i tuzi, sreću se pogledi u masi. Vrijeme kao da je stalo.  Neki stariji par se giba u ritmu. Konobar nosi piće. Majke su donijele dašak starih i zaboravljenih dana kada se život zaista živio. Dio pakla, dio raja i blještavilo koraka. A sada ostaju samo koraci. Čak se i stariji par prestao gibati. Vrijeme je ponovno krenulo. Miris alkohola je ispario, Bare je otpjevao svoje i pomalo dolazi vrijeme za kraj. Kraj ovog druženja ali i početak nekog novog. Jer  'ne želimo vječnost, želimo do kraja' , kako bi rekao jedan rocker.

Tea Stjepović Repozitorij
Tražilica