english English

Zašto studirati u inozemstvu?

15.02.2011, 13:21:25

Svakom studentu preporučujemo da iskoristi svaku priliku koja bi mu omogućila studijski boravak u inozemstvu. To je izuzetno vrijedno iskustvo koje prvenstveno uči prihvaćanju i usvajanju novih saznanja, širi vidike i donosi nova prijateljstva.

Među brojnim prednostima studiranja u inozemstvu svakako treba istaknuti upoznavanje nove kulture i jezika. Međunarodno iskustvo će povećati i vaše mogućnosti zapošljavanja, budući većina tvrtki traži zaposlenike koji imaju međunarodno iskustvo.

Studiranje u inozemstvu će vam donijeti brojna nova prijateljstva, koja često traju za cijeli život. Upoznati ćete osobe koje vjerojatno nikada ne bi upoznali da ste ostali studirati kod kuće.

Tijekom boravka u inozemstvu usavršit ćete znanje stranoga jezika i moći ćete lakše komunicirati sa stranim kolegama i partnerima. Upoznat ćete i drugačiji obrazovni sustav pa vještine i metode koje se koriste u inozemstvu možete primijeniti i na matičnom sveučilištu.

Osim unapređenja profesionalnih osobina, studiranje u inozemstvu je izvanredna prilika za putovati, doživjeti novu kulturu i nove običaje, vidjeti prekrasne gradove i krajolike.
Informirajte se o svim mogućnostima koje su vam na raspolaganju i upijajte što više novih iskustava.
Tražilica