english English

Studenti i predstavnici inozemnih sveučilišta savjetuju o studiranju u americi i Europi

04.04.2013, 11:51:20

U Institutu za razvoj obrazovanja (IRO) u travnju će se održati niz besplatnih obrazovnih savjetovanja na kojima će učenici i studenti moći saznati kako se prijaviti na studij u inozemstvu, pronaći financijsku potporu za studij i sastaviti uspješan prijavni esej za upis na inozemna sveučilišta. Posjetitelji će iz prve ruke čuti iskustva studiranja na američkom sveučilištu u Beču i studijskoj razmjeni u Portugalu, te će imati priliku o studiranju u Velikoj Britaniji razgovarati s predstavnikom prestižnog britanskog sveučilišta King's College London. Savjetovanja će se održavati u prostorijama IRO-a te na Facebook zajednici Želim studirati u inozemstvu (http://www.facebook.com/studiranje.u.inozemstvu), a sve informacije dostupne su na www.iro.hr.

Obrazovna savjetovanja održat će se u prostorijama Instituta za razvoj obrazovanja, Preradovićeva 33, 10000 Zagreb, prema sljedećem rasporedu:
• Studij na američkom sveučilištu u Europi: Webster University Vienna
Četvrtak, 04.04.2013., od 18:00 do 19:30 sati
Vedrana Perković-Hadl, alumna Webster Universityja, predstavit će američki sustav obrazovanja, studijske programe preddiplomskog, diplomskog i MBA studija kao i posebne pogodnosti za upis hrvatskih studenata na Webster University.
• Upis na diplomski i poslijediplomski studij u SAD-u
Četvrtak, 11.04.2013., od 18:30 do 19:30 sati
Jennifer Titanski-Hooper, doktorandica na Sveučilištu Pennsylvania State, savjetovat će posjetitelje kako pronaći financijsku potporu i upisati diplomski i poslijediplomski studij u SAD-u.
• Kako napisati prijavni esej za studij u inozemstvu?
Utorak, 16.04.2013., od 18:30 do 19:30 sati
Amy Conner, alumna Sveučilišta u Minnesoti, uputit će posjetitelje u strukturu i sadržaj prijavnih eseja za inozemna sveučilišta, te predstaviti ključne strategije za sastavljanje uspješnog eseja za upis na preddiplomski i diplomski studij u inozemstvu.

• Studij na sveučilištima u Velikoj Britaniji: King’s College London
Četvrtak, 18.04.2013., od 17:00 do 19:00 sati
Adam Baxter, predstavnik King’s College London, govorit će o mogućnostima studiranja u Londonu i predstaviti studijske programe preddiplomskog (17-18h), te diplomskog i poslijediplomskog studija (18-19h) na King’s College London.
• Studirati u inozemstvu!
Četvrtak, 25.04.2013., od 18:30 do 19:30 sati
Sandra Dobrić, obrazovna savjetnica u IRO-u, predstavit će mogućnosti studiranja u Europi i SAD-u za sve razine visokog obrazovanja uz praktične smjernice za izbor i prijavu na studijske i stipendijske programe u inozemstvu.
Virtualno savjetovanje na zidu Facebook zajednice Želim studirati u inozemstvu (http://www.facebook.com/studiranje.u.inozemstvu) održat će se u sljedećem terminu:

• Studirati u Portugalu!
Ponedjeljak, 08.04.2013., od 20:00 do 21:00 sati
Ana Babić, studentica ekonomije koja je prošli semestar provela na studijskoj razmjeni ERASMUS u Portugalu, odgovarat će na pitanja o prijavi na programe studijske razmjene i studiranju u Portugalu.
Predavanja se održavaju na engleskom jeziku, osim savjetovanja „Studij na američkom sveučilištu u Europi: Webster University Vienna“ i „Studirati u inozemstvu!“ koja se održavaju na hrvatskom jeziku. Ulaz na sva savjetovanja u IRO-u je slobodan uz obaveznu prethodnu predbilježbu na iro@iro.hr. Virtualnim savjetovanjima mogu se pridružiti svi članovi Facebooka bez prethodne predbilježbe. Repozitorij
Tražilica