english English

Organizacija poluzavršnice prvenstva Hrvatske

23.04.2013, 16:29:57
Organizacija poluzavršnice prvenstva Hrvatske

ODBOJKAŠICE SVEUČILIŠTA U DUBROVNIKU BEZ ZAVRŠNICE U PULI

Domaćinstvo regionalnog  prvenstva – skupina jug koji se u petak i subotu (19/20. travnja) odigrao u sportskoj dvorani u Gospinom polju, odbojkašice Sveučilišta u Dubrovniku nisu iskoristile na najbolji način. treba pohvaliti naše cure, ali uz sav Trud i dobru borbu, prvo mjesto na turniru pripalo je studenticama Sveučilišta u Splitu čime su nagrađene kvalifikacijom na završnicu prvenstva Hrvatske koje će se održati sredinom svibnja u Puli.

Prvog dana natjecanja.  Splićanke su za samo 15-ak minuta svladale Veleučilište Marko Marulić iz Knina s 2:0, da bi u drugom susretu Sveučilište u Zadru s 2:1 u setovima slavio nad domaćinom – Sveučilištem u Dubrovniku. Time su se Zadranke revanširale Dubrovkinjama za poraz istim rezultatom na tradicionalnom međunarodnom dubrovačkom turniru u košarci i odbojci u prosincu prošle godine. Zadnjeg dana turnira Dubrovnik je očekivano s 2:0 dobio Kninjanke, a svakako najzanimljiviji ogled bio je onaj između Splićanki i Dubrovkinja koji su splitske studentice u zasigurno najatraktivnijem dvoboju dobile s 2:0. Zadranke su lako preskočile Kninjanke (2:0), a u izravnom dvoboju za prvo mjesto Split je također s 2:0 u setovima slavio nad „studenticama s Kalelarge“. Premda su po igračkoj kvaliteti, ozbiljnosti i angažiranosti zasigurno zaslužile završnicu Prvenstva, Zadranke se nažalost zbog izgubljenog seta kontra Dubrovkinja neće natjecati na Final fouru.

Ekipa našeg Sveučilišta, pod vodstvom Mara Budrovića, na ovogodišnjem kvalifikacijskom turniru za državno igrala je u sastavu: Ivona Begušić, Paulina Bete, Sanja Curić, Monika Cverlin, Anđela Kalauz, Pamela Pušić, Lucija Barač, Anamarija Soldo i Nikolina Begušić. Repozitorij
Tražilica