english English

Poziv na volontiranje

30.10.2013, 13:31:56
Poziv na volontiranje

Susret hrvatske katoličke mladeži  mladih održat će se u Dubrovniku 26. i 27. travnja 2014. godine. Na  ovom skupu vjernika očekuje se oko 30 000 mladih koji će dva dana boraviti na području čitave Dubrovačke biskupije i sudjelovati u svetoj misi koja će biti organizirana u Luci Gruž.

Studentski kapelan don Marin Lučić uputio je poziv svim zainteresiranim volonterima koji bi željeli i mogli sudjelovati u organizaciji, uključivši i dubrovačke studente. Prijave su službeno moguće do 1. studenoga, no don Lučić je istaknuo kako će tolerirati i manja kašnjenja i da su svi dobrodošli. Više informacija o priključivanju možete pronaći na stranicama Hrvatske biskupijske konferencije i na službenoj facebook stranici.

Poslovi za koje su potrebni voloteri uključuju dočekivanje autobusa, praćenje njihovih grupa, održavanje reda na skupovima, organizaciju velike svete mise u Gružu i drugo. Najavljene su i aktivnosti za volontere i prije samog skupa, poput planinskog križnog puta koji će se organizirati u prosincu, a uključivati će planinarenje mladih iz Orašca preko Mokošice u Dubrovnik.

Susreti mladih Katolika se organiziraju u Hrvatskoj svake druge godine, a prošli, 2012. godine, je priređen u Sisku.

Dorian Kraševec Miljas

Fotografija: http://www.biskupija-varazdinska.hr Repozitorij
Tražilica