english English

Samoobrana i borba za sve

30.10.2013, 13:50:36
Samoobrana i borba za sve

Krav Maga je praktična metoda borbe koja obučava kako izbjeći, spriječiti i razriješiti bilo koju vrstu nasilja i napada. U ovoj metodi metodi se obučava samoobrana, borilačke i borbene vještine, kao i vještine zaštite drugih, a sve to na jedinstven i jednostavan način učenja.

Krav Maga je nastala u Izraelu, pod pritiskom realnih životnih zahtjeva i uvjeta. Metodu je osnovao Imi Lichtenfeld, a nastavio razvijati i modificirati Eyala Yanilov te vrhunski instruktori Međunarodne Krav Maga federacije (International Krav Maga Federation- IKMF). IKMF su priznale i podržale Izraelske Obrambene snage (IDF) i Sibata, a u borbi je upotrebljavaju vojne snage, policijski odredi i tajne službe (CIA i FBI) iz cijeloga svijeta. Krav Maga je horizontalan sistem, s jedinstvenim i logičnim pristupom. Laka je za učenje i pamćenje, izvodi se prirodno i instiktivno, i praktično se može upotrijebiti pod stresnim uvjetima. Jedan od važnijih komponenata Krav Mage je jedinstvena pedagogija, metodologija i način obuke. Kroz učenje ove metode obrađuju slijedeće temepoput bacanja i padove u svim mogućim uvjetima, pravcima i uglovima, obranu od nenaoružanih napada: udaraca rukama, nogama i ostalim dijelovima tijela. Ovaj stil borbe omogućava i donosi tehnički, taktički, fizički i mentalni napredak i poboljšanje. Sadrži specijalni pristup, taktiku, tehniku, teme, drilove i metode za različite sektore; civile, pripadnike policijskih snaga, zatvorsko osoblje i stražare, vojsku, osoblje osiguranja, osoblje za blisku zaštitu, obavještajne agente, antiterorističke jedinice, specijalne jedinice itd. 

Od sada se Krav Magu može naučiti i u Dubrovniku. Trening je jednak i za žene i muškarce, a održavaju u dvorani u Općoj bolnici Dr. Roka Mišetića 2 i to ponedjeljkom, srijedom i petkom od 19:30 do 21:00 sati. Dođite i pokažite svoju snagu u slobodnoj borbi/Krav Maga.

Sanja Mikanović Repozitorij
Tražilica