english English

Crni tjedan za hrvatsku estradu

05.11.2013, 12:24:17
Crni tjedan za hrvatsku estradu

Zadnji tjedan u listopadu 2013. godine obilježilo je gubitak tri poznate osobe na hrvatskoj estradi.

Prvo je javnost šokirala vijest o prometnoj nesreći glumice Dolores Lambaše. Poznata glumica imala je  prometnu nesreću 23. listopada. Tijekom dana Lambaša se borila za život, ali izgubila je bitku i preminula u bolnici u Slavonskom Brodu od posljedica zadobivenih ozljeda.
Dolores Lambašu gledatelji su mogli vidjeti na malim ekranima prvi put u glavnim ulogama u serijama „Dobre namjere“ i „Zakon ljubavi.“
Međutim, najviše ju je popularizirao film „Vjerujem u anđele“ i serija „Ruža vjetrova.“
Na kazališnim daskama zapamćena je u predstavi zagrebačkog HNK „Dom Bernarde Albe“ režisera Božidara Violića gdje je glumila glavnu ulogu Adele.

Dva dana nakon smrti glumice Dolores Lambaše, 25.listopada mediji su prenijeli vijest o smrti Vjekoslave Beštak, u javnosti poznatije kao baka Slavica.
Baka Slavica umrla je u 81.godini života. Proslavila se emisijom Roberta Knjaza „Koledžicom po svijetu“ i u navijačkoj audiciji za odlazak na EP u Portugalu 2004.
kada je svojim povikom „Dado Pršo – ljepotom uvijek stršo“ osvojila simpatije mnogih.

Dalmatince je posebno pogodila vijest da je 27.listopada preminula pjevačka legenda Vinko Coce. Pjevač je posljednjih mjeseci bolovao od pretilosti, dijabetesa, a imao je i visok krvni tlak. Sve to rezultiralo je gubitkom slavuja hrvatske glazbene scene.
Glazbenu karijeru započeo je 1972.u klapi Trogir dok samostalnu karijeru počinje 1991.godine.
Dvije godine kasnije snimio je svoj prvi album „Mirno spavaj ružo moja“, a tada osvaja i Grand Prix na Splitskom festivalu s pjesmom „Sićaš li se Lungomare.“

Gubitak ove tri osobe osjetit će se jer su ta lica često krasila ekrane, njihov glas dopirao je do svakoga, a njihove zasluge uvelike su doprinjeli dobroj glazbi, tj. filmu i seriji.

Ivana Puljiz

Fotografije: google.com Repozitorij
Tražilica