english English

Poluzavršnica prvenstva Hrvatske – skupina jug u košarci

13.05.2014, 10:00:29
Poluzavršnica prvenstva Hrvatske – skupina jug u košarci

KOŠARKAŠI SVEUČILIŠTA U DUBROVNIKU BEZ ZAVRŠNICE PRVENSTVA RH

Košarkaši Sveučilišta u Dubrovniku nisu uspjeli izboriti završnicu državnog prvenstva koje će se od 29.05-01.06 održati u Puli. Na regionalnom prvenstvu južne skupine, vidno oslabljeni negiranjem nekolicine bitnih igrača, naši studenti su upisali tri poraza. Susreti su se odigrali u utorak i srijedu (29. i 30. travnja) u Zadru.

U prvom susretu bolji od naših predstavnika bili su domaćini, studenti Sveučilišta u Zadru. Utakmica je kompletan susret bila neizvjesna unatoč konstantno malom vodstvu Zadrana. Ipak ozbiljnom prijetnjom na kraju susreta nisu uspjeli preokrenuti rezultata. Krajnji rezultat je glasio 71:78 za Sveučilište u Zadru. Osjećaj je još porazniji kada znamo da je Sveučilište u Zadru na kraju bio ukupni pobjednik turnira. Kod naših su se posebno istakli Hajdić sa 42 i Habul sa 17 koševa.

U drugom susretu protiv Sveučilišta u Splitu držali smo konce igre u prvom poluvremenu. Međutim, nakon vrlo lošeg otvaranja drugog poluvremena protivnici pobjegli na visokih 25 koševa razlike što im je bilo dovoljno da mirno privedu utakmicu kraju. Inače favorizirani Spličani su aktualni studentski prvaci Europe, a na ovom turniru su potvrdili kvalitetu plasiravši se uz Zadrane na završnicu prvenstva Hrvatske. Najbolji strijelci u našim redovima bili su Miljas sa 14 i Habul sa 11 koševa.

Posljednji susret protiv Sveučilišta u Rijeci nije o ničemu odlučivao. Budući da su Splićani i Zadrani u prethodnim utakmicama izborili prolaz na završnicu ova utakmica je bila revijalnog karaktera. Vidno izmoreni naši studenti nisu mogli parirati dobro raspoloženom protivniku. Krajnji rezultat na semaforu pokazivao je 68:51 za Rijeku.U našim redovima istakli su se....

Sveučilište u Dubrovniku: Domagoj Delalija, Mateo Kraljević, Demokrat Sufaj, Mario Hajdić, Nino Lovrić, Miran Bajramović, Husnija Habul, Toni Rapaić, Alen Rapajić. Voditelj: Saša Selmanović, prof. Repozitorij
Tražilica