english English

Unisport HR u plivanju i vaterpolu 2014.

14.01.2015, 10:26:34
Unisport HR u plivanju i vaterpolu 2014.

Rijeka je 6. i 7. prosinca 2014. bila domaćin trećeg po redu Unisport HR, studentskog državnog natjecanja u plivanju i vaterpolu, gdje je ugostila deset reprezentacija visokoškolskih ustanova s oko 160 sudionika, a natjecanja su se održavala na bazenskom kompleksu Kantrida.

U vaterpolu su se za naslov najbolje momčadi borila Sveučilišta u Dubrovniku, Osijeku, Zagrebu, Splitu i Rijeci te Tehničko veleučilište u Zagrebu. Dubrovačko Sveučilište ove godine u susretu za treće mjesto protiv Splićana nije uspjelo doći do medalje, dok je u finalnom ogledu domaćin turnira, Sveučilište u Rijeci, svladalo kolege iz Zagreba rezultatom 6:5. Ukupni poredak: Rijeka, Zagreb, Split, Dubrovnik, Osijek, TV Zagreb.

U plivačkom dijelu natjecanja u muškoj i ženskoj konkurenciji  nastupilo je deset visokoškolskih ustanova. Lijep uspjeh na Kantridi ostvario je plivač Juga i student dubrovačkog Sveučilišta Maro Violić koji se okitio  srebrnim odličjem u disciplini 100 metara slobodno, dok je u utrci na 50 metara delfinovim stilom bio brončani. Uz njega od Dubrovčana su još plivali Bruno Oberan i Mateo Arneri, odnosno u ukupnom poretku Sveučilište u Dubrovniku zauzelo je sedmo mjesto.  Repozitorij
Tražilica