english English

Iskustvo sudjelovanja u programu Erasmus+ studentice Julije Konchenkova

23.01.2015, 15:19:23

„Nakon duge borbe za moju mogućnost odlaska na Erasmus+ studentsku mobilnost, konačno sam dobila svoje pravo da i ja postanem dio tog programa. I nisam požalila! Erasmus iskustvo jedno je od najboljih u životu (uz dolazak na studij na Sveučilište u Dubrovniku), koje bih definitivno preporučila svakom studentu. Erasmus razmjena omogućila mi je da steknem nove prijatelje iz puno zemalja svijeta, pa sada zasigurno mogu reći kako imam prijatelje na svakom kontinentu. Novi i zanimljivi kolegiji kojih nema na našem sveučilištu otvorili su mi drugi pogled na studiranje, učenje stranog jezika – poljskog, unaprijedili su moje komunikacijske vještine. Zabave i druženja u međunarodnom i interkulturalnom društvu osiguravaju izvrsno iskustvo u komunikaciji korisno u budućem životu. Zbog toga - nije bitno gdje se odlučite na Erasmus mobilnost – ovo ćete svugdje doživjeti i proživjeti.  

Odlučila sam se za Poljsku, točnije grad Wroclaw, za koji mogu reći da je definitivno bio pravi izbor. Wroclaw sam izabrala prvenstveno zbog priča drugih erasmusovaca koji su studirali na našem sveučilištu, u Dubrovniku, a koji su bili iz Poljske. Govorili su mi samo pozitivno o ovom gradu - da je predivan, veliki grad, da ima velika i kvalitetna sveučilišta, da je najtopliji grad u Poljskoj (što je bitno!) i da su cijene dosta pristupačne za studente iz svih zemalja. Ni u čemu se nisam razočarala. Predivan grad, nevjerojatno lijepa država (naime imamo organizirana putovanja), izvrsno Sveučilište s izvrsnom reputacijom i otvoreni, prijateljski raspoloženi ljudi.

Erasmus studentsku mobilnost odrađujem, nažalost, samo jedan semestar. Voljela bih se zadržati u statusu Erasmus studenta što duže može. Preporučujem svim studentima Sveučilišta u Dubrovniku da se prijave na Erasmus+ i prošire svoja znanja i iskustva negdje u Europi. I like it!
Tražilica