english English

Judaši Sveučilišta u Dubrovniku prvaci Hrvatske

13.02.2015, 15:48:03
Glasnović i Roko zlatni, momčadsko treće mjesto

U sportskoj dvorani Sutinska vrela u Podsusedu (Zagreb) 18. siječnja održano je Studentsko prvenstvo Hrvatske u judu  na kojem je nastupilo i Sveučilište u Dubrovniku. Naše judaše studente predstavljali su članovi Judo kluba Dubrovnik 1966., Rudolf Glasnović (-60kg), Stijepo Roko (-73kg) i Dražen Salapić (-81kg) te trener Mateo Semiz. Inače, ove je godine Prvenstvo ujedno bilo i jedan od kriterija za odlazak na Europsko studentsko prvenstvo u Francuskoj te Univerzijadu u Koreji. Pojedinačno, Dubrovčani su se okitili s dvije zlatne medalje i jednim petim mjestom, odnosno momčadski su stigli do povijesnog uspjeha za naše Sveučilište, osvojivši brončano odličje te ostavivši iza sebe favoriziranu Rijeku i Veliku Goricu.

Glasnović je u svojoj kategoriji dva puta svladao Borisa Vlahovića, člana hrvatske juniorske reprezentacije i tako osigurao prvo zlato. Uspješnu seriju nastavio je Roko koji je u prvom kolu bio bolji od Lucasa Šaravanje (Sveučilište u Zagrebu), a u drugoj borbi svladao je Filipa Strmečkog. U polufinalu je zahvatom držanja pobijedio Paula Buterina  te je u finalnom ogledu porazio Denisa Bečića, Dubrovčanina koji studira u Splitu i tako se i on okitio zlatnim odličjem. Salapić se na kraju morao zadovoljiti petim mjestom, s tri pobjede i dva poraza. U prva dva kola svladao je Lovra Vidovića i Karla Pavlića, da bi potom u četvrtfinalu doživio poraz od Kruna Korena, mlađeseniorskog prvaka Hrvatske. Nakon pobjede u repasažu nad Jakšom Milanovićem,u borbi za broncu poražen je zahvatom držanja od Filipa Koljaja.

Ukupni poredak po Sveučilištima: Sveučilište u Zagrebu 51 bod, Split 41, Dubrovnik 17, Rijeka 9, Veleučilište u Velikoj Gorici 8, VERN 7, Veleučilište u Zagrebu 3 boda. Repozitorij
Tražilica