english English

Memorijal Vedrana Jelavića 2014.

13.02.2015, 16:56:57

Slavlje Veleučilišta u Karlovcu

Međunarodni tradicionalni studentski turnir u odbojci i košarci, Memorijal Vedrana Jelavića, po 18. je put od 19. do 21. prosinca okupio šest momčadi i isto toliko ekipa. Već prema ustaljenom ritmu, završnica se igrala u sportskoj dvorani u Gospinom polju, a utakmice u skupinama u dvorani Učeničkog doma Paula Di Rossa. Studentice Sveučilišta u Dubrovniku (pretprošle i prošle godine pobjednice turnira) ove godine nisu uspjele doći do medalje, točnije osvojile su posljednje šesto mjesto, što je najlošiji uspjeh dosad. Na startu natjecanja izgubile su od debitantica, Međimurskog Veleučilišta u Čakovcu, s 1:2 u setovima, a u drugom kolu bolja od njih bila je ekipa Veleučilišta u Karlovcu (0:2). U nedjeljnom „utješnom“ dvoboju za peto mjesto protiv Veleučilišta u Rijeci naše se studentice nisu pojavile u dovoljnom broju na parketu te su Riječanke bez borbe dobile susret s 2:0. U jednom od dosad najuzbudljivijih finalnih dvoboja odbojkaškog turnira Karlovčanke su s 2:1 u setovima svladale opatijski Fakultet menadžmenta u turizmu i ugostiteljstvu, dok je u susretu za broncu Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu također u tie breaku dobio Čakovčanke (2:1).

Niti košarkaši s našeg Sveučilišta ove godine nisu uspjeli doći do medalje, točnije morali su se na kraju zadovoljiti s petim mjestom. U prvom su kolu uvjerljivo poraženi od Univerze  Maribor (37:65), a u nastavku natjecanja, u gradskom dvoboju, izgubili su od  Međunarodnog sveučilišta u Dubrovniku (IUC), rezultatom 28:47. Utješni susret za pretposljednje mjesto protiv Arhitektonskog fakulteta Zagreb ipak su riješili u svoju korist (46:32). Može se spomenuti kako su ukupni dojam donekle popravili naši sugrađani, studenti Međunarodnog sveučilišta, koji su u utakmici za treće mjesto svladali Veleučilište u Rijeci (53:47). Finalni ogled ove je godine bio repriza prošlogodišnjeg, gdje su se studenti Veleučilišta u Karlovcu u posljednjoj četvrtini uspjeli odlijepiti od Mariborčana te su na kraju slavili rezultatom 62:53.

Ovome dodajmo kako je atraktivni „time-out“ u zakucavanjima i ove godine najbolje odradio Davorin Rupčić (Karlovac), što mu je ukupno treći osvojeni trofej.  Najuspješniji „tricaš“ bio je Antonio Mazarekić (IUC Dubrovnik), dok je za najbolju odbojkašicu turnira proglašena Tara Dujmović (Karlovac). Trofeji za fair-play pripali su odbojkašicama iz Čakovca, odnosno riječkim košarkašima.

REZULTATI (košarka):

SKUPINA  A:

Karlovac - Rijeka  57:33

Karlovac – Zagreb  62:36

Rijeka – Zagreb 65:39

SKUPINA  B:

Maribor - Dubrovnik  65:37

Maribor – IUC 47:41

Dubrovnik – IUC  28:47

Polufinale:

Karlovac – IUC  55:33

Maribor - Rijeka  54:43

Za treće mjesto:

IUC – Rijeka  53:47

Finale:

Karlovac – Maribor  62:53

REZULTATI (odbojka):

Zagreb - Opatija  0:2

Zagreb – Rijeka 2:0

Opatija – Rijeka  2:0

Dubrovnik – Čakovec 1:2

Karlovac – Rijeka  2:0

Dubrovnik – FMTU Opatija  2:0

Dubrovnik – Karlovac  0:2

Čakovec – Karlovac  0:2

Za treće mjesto:

Zagreb – Čakovec 1:2

Finale:

Karlovac – Opatija 2:1 Repozitorij
Tražilica