english English

Povezivanje s gospodarskim subjektima

03.03.2015, 15:20:21

Sveučilište u Dubrovniku potpisalo je u veljači 2015. Ugovor s prvim integralnim Hotelom – ZIG ZAG, poradi obavljanja stručne prakse studenata Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta. Jedan je to od više ugovora što ih je Sveučilište ostvarilo s gospodarskim subjektima u lokalnoj zajednici i šire. Na taj način, studenti imaju mogućnost primijeniti u praksi teorijsko i praktično znanje koje stječu na studiju. Također, imaju priliku susresti se s tržištem rada i prije samog završetka studija a praksa je pokazala i da studenti koji se dokažu svojim znanjem dobivaju i trajno zaposlenje.

Krajem mjeseca ožujka ova će tvrtka organizirati trening za zaposlenike u Dubrovniku, kojemu će se moći priključiti i odabrani studenti Sveučilišta i dogovoriti se o stručnoj praksi u trajanju od četiri tjedna. Suradnja će se proširiti i na Odjel za komunikologiju i njihovu središnjicu u Zagreb.

ZIG ZAG započeo je svoj rad 2011. godine inspiriran idejom otvorenja modernoga apartmanskog tipa smještaja u skladu sa svjetskim trendovima. Od 2013. godine u Zagrebu ZIGZAG posluje sa središnjom lokacijom u Petrinjskoj ulici, u sklopu koje se nalaze recepcija, pet soba i dva apartmana te logistički prostor iz kojeg se koordinira ostalih devet apartmana na obližnjim lokacijama. Upravo zbog toga integriranog sustava rada u lipnju prošle godine Ministarstvo turizma dodijelilo im je kategoriju Integralnog hotela, kojom je ZIG ZAG Zagreb postao prvi hotel takve kategorije u Hrvatskoj. Slijedom uspjeha u Zagrebu, ZIGZAG se 2013. godine širi u najpopularniju turističku destinaciju Hrvatske - Dubrovnik. Izvanrednom kvalitetom smještaja i usluge, u samo dvije sezone postignuti su izvrsni rezultati, pa je ZIGZAG i u ovoj destinaciji postao renomirano ime. Smještajni su kapaciteti u povijesnoj gradskoj jezgri na tri vrhunske lokacije. Nakon proširenja u Dubrovnik, a potom 2014. i u Beograd, taj se koncept pokazao iznimno uspješnim. Na Trip Advisoru, najpoznatijoj svjetskoj web-stranici na kojoj korisnici putnici sami kreiraju sadržaj i komuniciraju s pružateljima usluga, u rujnu prošle godine dobili su najvišu ocjenu od gostiju, i tako su postali najboljim hotelom u Zagrebu.
Tražilica