english English

Memorijal Vedrana Jelavića 2015. Najbolje zadarske odbojkašice i prištinski košarkaši

28.12.2015, 10:28:41

Zanimljivo, ove je godine po prvi put u Dubrovnik došla neka momčad van „regije“,  i to studenti iz Turske - University Bogazici iz Istanbula. U odbojkaškom dijelu natjecanja studentice Sveučilišta u Dubrovniku, za razliku od lani, ove su se godine uspjele okititi odličjem - srebrom, odnosno u finalu ih je svladala odlična ekipa Sveučilišta u Zadru s 2:0 u setovima (25:12, 25:23). U izlučnom dvoboju za drugo mjesto u skupini Dubrovkinje su bile bolje od Opatije (2:0) te su u polufinalu pobijedile lanjske osvajačice turnira – Veleučilište u Karlovcu s istim rezultatom, odnosno Karlovčanke su se ove godine morale zadovoljiti trećim mjestom. Valja napomenuti kako je van konkurencije nastupila i kadetska selekcija OK Dubrovnik te je, premda je izgubila oba meča s 1:2, pružila dostojan otpor znatno starijim i iskusnijim Riječankama i Karlovčankama. Za Sveučilište u Dubrovniku ove godine su igrale: Martina Bačić, Ana Perušina, Signe Erdmane, Antonia Bender, Vedrana Bender, Nikoleta Karlić, Ivona Čović i Monika Cverlin.   

Košarkaši s našeg Sveučilišta ponovili su lanjski rezultat, osvojili su peto mjesto pobjedom nad debitantima na turniru - Bogazici Universityjem iz Istanbula rezultatom 39:26, odnosno u skupini su ostvarili po pobjedu (Rijeka) i poraz (Maribor). U uzbudljivom finalnom dvoboju „difovci“ s Univerziteta u Prištini su nakon bolje igre u drugom dijelu susreta stigli i prestigli prošlogodišnje pobjednike – Veleučilište u Karlovcu i na kraju slavili s 58:56. U jednako neizvjesnom susretu za treće mjesto Mariborčani su rezultatom 46:42 bili bolji od Zadrana. Inače, boje Dubrovčana ove su godine branili : Marin Serdarević, Luka Obad, Nino Lovrić, Miran Bajramović, Marin Obad, Marko Kotlar, Alen Sarić, Božan Dadić, Domagoj Delalija, Marin Slišković, Tomislav Širić, Mateo Kraljević.

Tradicionalno studenti košarkaši su se prije finalnog dvoboja okušali u izvođenju trica i zakucavanjima. Ardit Beqiri (Priština) najviše je postigao pogodaka izvan linije za tri poena, dok je prema ocjenama žirija najatraktivnije zakucavanje imao njegov suigrač Arian Memeti koji je ujedno bez premca bio i najbolji igrač finala. Što se tiče odbojkašica najbolja igračica turnira bila je naša Vedrana Bender, a trofej fair play pripao je ekipi Veleučilišta u Rijeci.

REZULTATI (košarka):

SKUPINA  A:

Dubrovnik - Rijeka  38:28

Rijeka – Maribor  27:57

Dubrovnik – Maribor 27:38

SKUPINA  B:

Zadar – Bogazici Istanbul  52:31

 IUC - Zadar 29:40

Bogazici – IUC  37:33

SKUPINA C:

Karlovac – Priština 43:37

Priština – Sjever Varaždin 67:21

Sjever – Karlovac 33:47

Polufinale:

Zadar – Priština  36:42

Karlovac - Maribor 42:36

Za treće mjesto:

Zadar – Maribor  42:46

Finale:

Karlovac – Priština  56:58

REZULTATI (odbojka):

Karlovac - Rijeka  2:0

Karlovac – OK Dubrovnik (kadetkinje) 2:1

Rijeka – OK Dubrovnik (kadetkinje)  2:1

Opatija – Zadar 1:2

Sveučilište Dbk - Opatija  2:0

Sveučilište Dbk – Zadar  0:2

Polufinale:

Sveučilište Dbk – Karlovac  2:0

Rijeka – Zadar  0:2

Za treće mjesto:

Karlovac – Rijeka 2:0

Finale:

Sveučilište Dbk – Zadar 0:2 Repozitorij
Tražilica