english English

3. Dan karijera

18.02.2016, 09:10:51

Sveučilište u Dubrovniku organizira 3. Dan karijera koji će održati 25. veljače 2016. u sveučilišnoj zgradi na adresi Lapadska obala 7.

Dan karijera započet će panel-diskusijom s temom pripreme mladih za tržište rada na kojoj će sudjelovati predstavnici tvrtki: Coca Cola HBC Hrvatska, Dukat, Maistra, Adris grupa, Valamar Riviera hoteli, Jadranski luksuzni hoteli i Raiffeisen banka, a moderator će biti Krešimir Macan, ugledni PR stručnjak i vlasnik agencije za odnose s javnošću Manjgura.

Sudionici panel-diskusije i brojni poslodavci iz Dubrovačko-neretvanske županije i šire, koji će sudjelovati na 3. Danu karijera, studentima će odgovoriti na pitanja poput „Kako se uspješno integrirati na tržište rada?“, „Kako se predstaviti poslodavcu i biti drugačiji kandidat?“ i „Koje vještine moram posjedovati da budem uspješan?“.

Cilj je Danu karijera omogućiti izravnu komunikaciju gospodarstvenika i studenata; studente upoznati sa stanjem i prilikama na tržištu rada i  pomoći im u uspješnoj integraciji na tržištu rada. Naime, na ovaj se način studenti pripremaju za tržište rada i buduće zaposlenje još tijekom studija, te uz znanja koja dobiju na studiju razvijaju i druge vještine prijeko potrebne u budućem profesionalnom radu.

Tijekom dana, studenti će imati priliku upoznati se s predstavnicima tvrtki, održati intervjue za posao, raspitati se o mogućnostima stručne prakse, ali i stalnog zaposlenja. Tvrtke/institucije sudionicima će predstaviti svoju tvrtku, upoznati ih s trendovima u industriji u kojoj posluju i intervjuirati studente kao  potencijalne kandidate za zaposlenje. Također, održat će se i više predavanja o osobnim iskustvima naših bivših, diplomiranih studenata.

Pozivamo Vas da posjetite 3. Dan karijera Sveučilišta u Dubrovniku! Repozitorij
Tražilica