english English

Terenska nastava studenata Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju i studenata u okviru programa Er

15.11.2016, 15:02:47

Četrdesetak studenata Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju te studenti u programu Erasmus + boravilo je 9 i 10.11. 2016. u studijskomu posjetu Mostaru i Sarajevu. Terenska nastava odvijala se je u okviru kolegija „Upravljanja kvalitetom“, nositeljice doc. dr. sc. Marija Dragičević. U izvedbi terenske nastave sudjelovali su i doc. dr. sc. Katija Vojvodić i dr. sc. Stijepo Letunić.
Pri posjetu poduzeću Aluminij d.d. Mostar domaćini su im bili direktor EISU-a (Energetika, Informatika i Sustavi upravljanja) dr. sc. Ante Rezić i direktor Odjela korporativnih komunikacija i marketinga Darko Juka. Za studente je u Upravnoj zgradi Društva održano jednosatno predavanje, pri čemu su upoznati sa specifičnostima sustavima upravljanja kvalitetom i zaštitom okoliša, s načinom primjene i recertificiranja navedenih mendžerskih sustava upravljanja u Aluminiju, kao i o povratnim učincima njihove primjene od 1999. godine do danas. Studenti su pokazali izuzetno veliko zanimanje za međunarodni ugled Aluminija i primjenu međunarodnih standarda.Nakon susreta u Aluminiju, dubrovački su studenti obišli Mostar, te nastavili studijsko putovanje u Sarajevo.
U Sarajevu je generalni direktor hotela Hollywood, Eduard Kapetanović, održao vrlo zanimljivo predavanje o specifičnostima i implementaciji Halal standarda u poslovanje hotela Hollywood. Studenti su nakon toga imali priliku postaviti niz pitanja vezanih za aktualnost navedene problematike i dobiti korisne informacije od menadžera Eduarda Kapetanovića, koji je s njima podijelio svoje bogato četrdeseto godišnje iskustvo u hotelijerstvu. Studenti su također imali priliku razgledati Sarajevu i njegove znamenitosti. Repozitorij
Tražilica