english English

Predstavljanje knjiga prof. dr. sc. Zorana Tomića: „Moj životni moto je - Carpe Diem“

24.03.2017, 09:50:50

Predstavljanje knjiga dekana Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i vanjskog suradnika Odjela za komunikologiju prof. dr. sc. Zorana Tomića Odnosi s javnošću i Politički odnosi s javnošću održalo se 23. ožujka 2017. u Sveučilišnom kampusu. O knjigama su govorili pročelnik Odjela za komunikologiju izv. prof. dr. sc. Pero Maldini, nastavnik na Odjelu doc. dr. sc. Đorđe Obradović i autor prof. dr. sc. Zoran Tomić.

Prof. dr. sc. Zoran Tomić najplodniji je autor udžbenika iz odnosa s javnošću, političkih odnosa s javnošću i političkog marketinga u jugoistočnoj Europi. Knjiga Politički odnosi s javnošću još su jedan Tomićev znanstveni iskorak. Poslije više objavljenih udžbenika iz izbornih kampanja, specifičnosti političkih odnosa s javnošću Tomić sistematizira, kategorizira i definira temeljne pojmove i procese na gotovo 900 stranica. Time dokazuje posebnosti političkih odnosa s javnošću u usporedbi s općima pa utemeljuje posve novu znanstvenu disciplinu, čime obogaćuje hrvatsku znanost i praktičarima olakšava planiranje, pripremu, provedbu i analizu političkih kampanja i procesa. Izv. prof. dr. sc. Pero Maldini rekao je kako su ovo kapitalna djela, a kako je knjiga Politički odnosi s javnošću, o kojoj je govorio, interdisciplinarna i daje kritički uvid koji nam nedostaje u društvu. „Stil pisanja je jednostavan, pa mislim da je knjiga namijenjena svima. Može pomoći stručnjacima za odnose s javnošću, svakako političarima ali posebno javnosti koja ne razlikuje pojmove poput spin, propaganda, promocija i slično“, rekao je izv. prof. dr. sc. Maldini.

Dopunjeno i prošireno izdanje udžbenika Odnosi s javnošću – Teorija i praksa, na 1300 stranica obrađuje fenomene suvremenih odnosa s javnošću znanstvenom metodologijom, a više od pedeset analiziranih studija slučaja pomaže da i praktičari i studenti lakše ovladaju praktičnom primjenom teorijskih znanja.

Doc. dr. sc. Đorđe Obradović na duhovit je način pričao o knjizi Odnosi s javnošću Teorija i praksa, ali i o autoru, za kojeg je istaknuo da mu je životni moto Carpe Diem – Iskoristi dan.
U tom smislu, studentima je prenio poruku da treba iskoristiti vrijeme, marljivo raditi i truditi se, a ne “zamrzavati“ godinu, jer se vrijeme ne može zaustaviti.

Autor prof. dr. sc. Zoran Tomić na kraju je potvrdio kako smatra da svaki dan treba iskoristiti i da ne prođe dan a da on ne čita ili ne piše. Pritom je istaknuo koliko je dugo pisao sve svoje knjige, a kako su za ove dvije bili potrebni mjeseci rada samo da bi se lektorirala i grafički obradila. „Moja ciljana javnost su studenti jer vjerujem da mladi mogu spasiti svijet. Svoje knjige pišem za javnost“, naglasio je zaključno autor.Pravo na pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama


Tražilica