english English

3. Erasmus+ tjedan za gostujuće nastavnike i za nenastavno osoblje

30.03.2017, 14:37:49

3. Erasmus+ tjedan za gostujuće nastavnike i za nenastavno osoblje održat će se od 3. do 7. travnja 2017. na Sveučilištu u Dubrovniku.

Na četiri sveučilišna odjela (Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Odjel za elektrotehniku i računarstvo, Odjel za komunikologiju i Odjel za umjetnost i restauraciju) boravit će 10 nastavnika, koji će održati više predavanja studentima Sveučilišta u Dubrovniku. Na Sveučilištu će boraviti i 16 članova administrativnog osoblja s europskih sveučilišta koji će sa zaposlenicima Sveučilišta razmjenjivati znanje i iskustva. Nastavnici i administrativno osoblje dolaze iz 11 europskih zemalja: Njemačke, Češke, Poljske, Španjolske, Austrije, Rumunjske, Slovenije, Estonije, Švedske, Crne Gore i Litve. Inače, nastavnici iz europskih zemalja dolaze i tijekom cijele akademske godine, pa je tako u zimskom semestru ove akademske godine bilo njih 10 a do rujna će ta brojka doći do oko 30 gostujućih nastavnika iz inozemstva.

Veliki interes stranih i nastavnika i studenata za boravkom na Sveučilištu u Dubrovniku u svrhu održavanja nastave, stručnog usavršavanja ili studiranja raste iz godinu u godinu, pa je i ovo jedna od aktivnosti jačanja međunarodne prepoznatljivosti Sveučilišta u Dubrovniku.
Tražilica