english English

FORCA 2017.: Održan kFiz - kvalitetan financijski iskorak znanjem

30.03.2017, 15:44:42

Tijekom prvog dana obilježavanja europskog i svjetskog tjedna novca na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku, u okviru Simpozija FORCA – Financijsko Obrazovanje Razborita Cjeloživotna Aktivnost, održan je županijski kviz financijskog znanja za srednjoškolce kFiz – kvalitetan financijski iskorak znanjem.

Organizatorice cjelokupne manifestacije FORCA 2017 doc. dr. sc. Iris Lončar i mr. sc. Zrinka Golemac koncipirale su kviz tako da su natjecatelji uz pomoć 60 pitanja propitani o svim relevantnim financijskim pitanjima, počevši od onih općih o financijskom kategorijalnom sustavu, te o bankarskim računima, štednji, karticama, kreditima, do pitanja povezanih s osiguranjem i investiranjem.

Najbolja u kvizu bila je učenica srednje škole Fra A. K. Miošića iz Ploča Ivana Grgurinović, drugo mjesto osvojila je učenik Ekonomske škole Dubrovnik Borna Boro, dok je nagrada za treće mjesto pripala učenici srednje Ekonomske škole Dubrovnik Petri Majstorović.

„Sve aktivnosti koje provodimo tijekom tjedna novca usmjerene su na promoviranje važnosti posjedovanja financijskog znanja i poticanje interesa mladih za njegovo stjecanje. Budući da smo u prethodnoj godini proveli više interaktivnih edukativnih radionica s naslovom „Novac donosi odluku“, došle smo na ideju da organiziramo kviz kako bi se ustanovilo je li i u kojoj je mjeri došlo do unaprjeđenja financijskog znanja srednjoškolaca. Posebno nas veseli činjenica da smo uspjele okupiti srednjoškolce iz cijele Županije, na čemu prije svega moramo zahvaliti gradonačelnicima gradova Metkovića i Ploča, te načelniku općine Vela Luka, koji su prepoznali važnost naših aktivnosti, te sponzorirali putovanje učenika do Dubrovnika“, istaknula je doc. dr. sc. Iris Lončar.

Na kvizu su se natjecali učenici trećih razreda Ekonomske i trgovačke škole iz Dubrovnika, Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića iz Ploča, Srednje škole iz Metkovića i Srednje škole iz Vele Luke. Sponzori ekipama bile su: Kent banka, OTP banka, Raiffeisen banka i Zagrebačka banka. Uz prigodne nagrade koje su bankari pripremili za „svoje“ ekipe, prvoplasiranim su učenicima sponzorstvom Studentskog centra Dubrovnik osigurane i vrijedne novčane nagrade, koje im je uručio ravnatelj Marko Potrebica.Pravo na pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama


Tražilica