english English

Individualne stipendije za 2017. godinu u okviru Marie Sklodowska-Curie akcija

14.04.2017, 10:40:37

Otvoren je poziv na natječaj za Individualne stipendije za 2017. godinu u okviru Marie Sklodowska-Curie akcija. Natječaj je otvoren do 14. rujna 2017. godine. Više informacija dostupno je na stranicama Portala za sudionike (ovdje). Uvjeti prihvatljivosti i pravila prijave su ista te se slobodno poslužite prošlogodišnjim Vodičem. Po dostupnosti ovogodišnjeg Vodiča, svakako ćemo Vas obavijestiti.

Individualne stipendije su namijenjene iskusnim istraživačima, odnosno onima koji imaju doktorat ili minimalno četverogodišnje iskustvo istraživačkog rada u punom radnom vremenu. Cilj MSCA individualnih stipendija je jačanje kreativnog i inovativnog  potencijala iskusnog istraživača radom na osobnim istraživačkim projektima kroz međunarodnu i međusektorsku mobilnost. 

Ako planirate prijaviti stipendiju u neakademskom sektoru, od prošle godine dostupan je multidisciplinarni panel Društveno - poslovni panel. Cilj ovog panela je olakšati promjenu karijere iz akademskog u neakademski sektor te potaknuti istraživačke mogućnosti izvan akademskog sektora. Za ovaj panel izdvojeno je 10 milijuna eura. Stopa uspješnosti ovog panela na prošlom natječaju iznosila je 36,4%.

U okviru Marie Sklodowska-Curie akcija za individualne stipendije u 2017. godini izdvojeno je 248,7 milijuna eura.
Tražilica