english English

Studenti – praksu možete obavljati u više od 120 poslodavaca

11.05.2017, 09:14:26

Prihvaćanjem partnerstva Sveučilišta u Dubrovniku u okviru projekta Inicijativa privatnog sektora za mlade, u koju se dosad uključilo više od 120 poslodavaca iz cijele Hrvatske, studentima Sveučilišta nudi se mogućnost obavljanja studentske prakse na više od 600 mjesta.

Studenti mogu, s pomoću AAI@EduHR logina, pristupiti portalu Inicijativa za mlade gdje će imati pristup otvorenim stručnim praksama tvrtki u različitim sektorima gospodarstva, te će se moći prijaviti na praksu izravno poslodavcu. Poslodavac će, nakon provedene selekcije, izabrati najboljeg kandidata za praksu.

Posebno ističemo da će ovakva studentska praksa upisivati u diplomu supplement (dopunska isprava o studiju)!

Partneri iz naše Županije koji su se dosad uključili su: Dominium Travel, Partner Travel - Direct booker; Grand Hotel Imperial; Hoteli dubrovačka riviera; Jadranski luksuzni hoteli; Privredna banka; RBA; Erste banka; Sunsail Adriatic d.o.o.; Valamar  Riviera; Zagreb Original-Zig Zag; Zagrebačka banka, ACI Marina Veljko Barbieri, Dubrovački vrtovi sunca.

Međutim, treba naglasiti da studenti mogu birati i studentsku praksu i u drugim gradovima. Također, prijave za tvrtke i dalje su otvorene, pa će se baza poslodavaca još širiti.

Svi zainteresirani studenti trebaju se javiti u Službu za profesionalnu orijentaciju i savjetovanje studenata na e-mail: karijere@unidu.hr ili broj telefona 446 042.

U okviru ove Inicijative, studentska će praksa trajati najmanje 6 tjedana, u skladu sa standardima najbolje prakse u Europskoj uniji, do 6 mjeseci, uz mogućnost cjelogodišnjeg angažmana studenta, ovisno o poslovnom ciklusu tvrtki i nastavnim programima na fakultetima. Pritom će svaki student tijekom studentske prakse dobiti tri zadatka: dnevne zadatke kao podršku osnovnoj djelatnosti tvrtke, dugoročan zadatak, projekt, koji će izvršavati samostalno – temu projekta dogovaraju student i poslodavac, te jednodnevno praćenje više rukovodeće osobe. Po završetku prakse, i studenti i mentori bit će obavezni podnijeti izvješće o studentskoj praksi na web-stranicu Inicijative.
Tražilica