english English

Stipendije Japanskog ministarstva obrazovanja kulture, sporta, znanosti i tehnologije

23.05.2017, 09:14:42

Stipendija za preddiplomski studij u Japanu, uključuje pripremnu godinu prije upisa na fakultet uz učenje japanskog jezika, i najmanje četiri godine studija na nekom od japanskih sveučilišta. Broj stipendija državljanima Republike Hrvatske nije ograničen.

Stipendija za (poslije)diplomski istraživački studij u Japanu (istraživački studij, zatim magisterij i/ili doktorat) uključuje šestomjesečno učenje japanskog jezika i 12-18 mjeseci usavršavanja uz istraživački rad na odabranom japanskom sveučilištu. Za državljane RH odobrava se jedna stipendija.

Stipendije za stručne studije na višim tehnološkim uključuju jednu pripremnu godinu uz učenje japanskog jezika, te najmanje tri godine studija na nekoj od viših škola strojarskog, elektroničkog, informatičkog, građevinskog i ostalih smjerova.

Stipendija za stručno usavršavanje na višim školama uključuje jednogodišnji pripremni program uz učenje japanskog jezika, te dvije godine stručnog usavršavanja na nekoj od viših škola u Japanu iz područja poput tehnologije, ekonomije, nutricionizma, dizajna i dr.

Stipendije pokrivaju troškove upisa, školarine, avionsku kartu, početni smještaj i mjesečnu novčanu stipendiju, a započinju od travnja 2018. godine, osim istraživačkih stipendija koje na zahtjev stipendista mogu započeti i od listopada 2018..

Opće smjernice s detaljnim objašnjenima stipendija, prijavnice, te obavijesti o informativnom predavanju i stipendijama i rokovima prijave mogu se naći na http://www.hr.emb-japan.go.jp/hr/kultura-obrazovanje-stipendije-2018.html 
Tražilica