english English

Druženje „Znanost susreće gospodarstvo“

03.10.2017, 14:08:07

Druženje „Znanost susreće gospodarstvo“ predstavnika lokalne zajednice, gospodarstva, kulturnih, znanstvenih obrazovnih i vjerskih ustanova s rektorom prof. dr. sc. Nikšom Burumom i zaposlenicima Sveučilišta u Dubrovniku, u povodu obilježavanja početka nove akademske godine, upriličilo se u vrtu Rektorata Sveučilišta 2. listopada 2017.

„Iako smo stari tek 14 godina, najveća smo i najznačajnija obrazovna ustanova u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Danas zapošljavamo više od 100 doktora znanosti izabranih u znanstvena i znanstveno-nastavna zvanja, što predstavlja značajan znanstveno-obrazovni potencijal. Sveučilište je prepoznalo važnost povezivanja s gospodarstvom i uspostavlja partnerske odnose s poslovnim sektorom, i to ne samo na primjeru lokalne zajednice nego i na području cijele Hrvatske. Tako, primjerice, u suradnji sa Sveučilištem u Jeruzalemu, Sveučilištem u Palermu i Hrvatskim telekomom, razvijamo projekt Upravljanje gužvama u turizmu. Sinergija znanosti i gospodarstva nužna je za razvoj društva i donosi brojne komparativne prednosti. S jedne strane ulaganjem u istraživanje, razvoj, znanje i inovacije stječemo preduvjete za opstanak i uspjeh. A s druge strane suradnja je važna kako za studente i Sveučilište, tako i za poslovni sektor jer će vam otvoriti mogućnost prepoznavanja mladih stručnih kadrova. Cilj je takvoj suradnji razmjena stručnih znanja, ali i potencijalno zapošljavanje kvalitetnih i kompetentnih kandidata koji će nadograditi svoja stručna znanja unutar poslovne zajednice“, rekao je rektor prof. dr. sc. Nikša Burum.

Kao bivši, diplomirani studenti, Alumni, nazočnima su se obratili Mario Raič, direktor tvrtke Nautika d.o.o. i Mario Jurič, novinar NovaTV, koji su govorili o studentskim danima, svojoj karijeri te važnosti povezivanja Sveučilišta sa svojim Alumnima. Repozitorij
Tražilica