english English

DIEM konferencija: Upravljanje poslovnim rastom u nestabilnom okruženju

17.10.2017, 08:50:04

3. međunarodna znanstvena konferencija Dubrovnik International Economic Meeting (DIEM 2017) – Managing Business Growth in a Volatile Environment“ (DIEM – Upravljanje poslovnim rastom u nestabilnom okruženju) održava se od 12. do 14. listopada 2017., u organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku. Nakon službenog otvaranja, prvog dana Konferencije, održana su predavanja uglednih profesora: Richarda Pirchera, sa Sveučilišta primijenjenih znanosti BFI iz Beča, koji je govorio o vodstvu u promjenljivom okruženju, iDomenica Nicole, sa Odjela za pravo i ekonomiju Mediteranskog sveučilišta Reggio Calabria iz Italije, s temom:Rizik, kapitalizacija i opstanak novoosnovanih tvrtki: empirijsko istraživanje na uzorku talijanskih tvrtki. Inače, na konferenciji sudjeluju nastavnici, istraživači, znanstvenici i predstavnici gospodarstva i civilnog društva iz 23 države svijeta. U sklopu programa održao se i Panel u suorganizaciji Centra za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva CEPOR s temom: Izazovi i trendovi upravljanja u XXI. stoljeću. Na Panelu su sudjelovali: predsjednik Uprave Raiffeisenbank Austria d.d. Zagreb (RBA) Michael Georg Müller, predsjednica udruge civilnog društva DEŠA Jany Hansal, član Uprave Hotela Maestral d.d. Miho Balija, direktor i član Uprave PEMO d.o.o. Nikola Butigan i prodekanica za nastavu Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku Sunčica Oberman Peterka. Panel je moderirala izv. prof. dr. sc. Mirela Alpeza, direktorica CEPOR-a, sa Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku. Konferencija se odvija uz partnerstvo s više sveučilišta iz: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Republike Češke, Litve, Makedonije, Malte i Poljske.

Na konferenciji su sudjelovali i: prorektor za poslovanje, ljudske potencijale i upravljanje kvalitetom Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zdenko Klepić, dekan Fakulteta za ekonomiju, menadžment i računovodstvo Sveučilišta u Malti prof. dr. sc. Frank Bezzina, dekanica Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Tuzli prof. dr. sc. Ermina Smajlović, prodekan za nastavu, studente i upravljanje kvalitetom Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu doc. dr. sc. Božidar Jaković, prodekan za organizaciju i financije Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Ivica Pervan, prodekanica za nastavu Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku izv. prof. dr. sc. Sunčica Oberman Peterka i direktorica CEPOR-a dr. sc. Mirela Alpeza.

DIEM je otvoren pozdravnim govorima zamjenika župana Joška Cebala, zamjenice gradonačelnika Jelke Tepšić, prorektora za međunarodnu suradnju i znanost izv. prof. dr. sc. Martina Lazara i predsjednice Organizacijskog odbora Konferencije izv. prof. dr. sc. Ivone Vrdoljak Raguž.

Konferencija se održava uz pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Repozitorij
Tražilica