english English

Natječaj za freemover mobilnosti u programu CEEPUS

15.11.2017, 14:10:02

Trenutno je otvoren natječaj za prijavu freemover mobilnosti u okviru programa CEEPUS. Freemover mobilnosti su mobilnosti izvan CEEPUS mreža što znači da se mogu prijaviti i svi oni čija matična visoka učilišta nisu partneri sa stranim visokim učilištem na kojem žele ostvariti mobilnost. Prijave se podnose za stipendije u ljetnom semestru tekuće akademske godine, a namijenjene su studentima, doktorandima i nastavnom osoblju hrvatskih visokih učilišta.

Mobilnosti se mogu ostvariti u zemljama srednje i istočne Europe.

Stipendije za studente u okviru programa CEEPUS traju cijeli semestar, iznimno i kraće, u svrhu istraživanja za završni rad. Doktorandi se također mogu prijaviti za kraće boravke, u svrhu istraživanja za doktorski rad. Stipendije za nastavno osoblje, u trajanju od 5 do 30 dana dodjeljuju se sa svrhom održavanje predavanja na stranim visokim učilištima.

U slučaju dobivanja stipendije u freemover kategoriji, uvjeti stipendiranja (iznosi stipendija, što stipendije uključuju te trajanje mobilnosti) isti su kao i za prijavitelje mobilnosti unutar CEEPUS mreža. Stipendije u okviru programa CEEPUS pokrivaju životne troškove, a iznosi stipendije razlikuju se od države do države. Odlazni stipendisti iz Republike Hrvatske  imaju pravo na povrat putnih troškova.

Natječaj je objavljen na mrežnim stranicama AMPEU, a prijave se podnose putem platforme CEEPUS-a, www.ceepus.info.

Rok za prijavu za freemover mobilnosti: 30. studeni 2017.

U slučaju bilo kakvih dodatnih pitanja obratite se na ceepus@mobilnost.hr
Tražilica