english English

Mogućnosti mobilnosti unutar programa CEEPUS

24.11.2017, 15:33:42

Radionica o programu mobilnosti CEEPUS za studente i nastavnike održala se 24. studenoga 2017. u zgradi Kampusa. O ovom programu, nakon uvodnog govora prorektora za međunarodnu suradnju i znanost izv. prof. dr. sc. Martina Lazara, govorila je Tanja Veljak, predstavnica  Nacionalnog ureda za CEEPUS u Hrvatskoj. Predavanje s temom Kako ispuniti prijavu za CEEPUS mrežu? održao je prof. dr. sc. Vladimir Mrša s Prehrambeno-biotehološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i glavni koordinator CEEPUS mreže HR-0306. Na kraju radionice, predavanje je održala pročelnica Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju izv. prof. dr. sc. Katija Vojvodić, koja je ispričala nazočnim nastavnicima i studentima njezino iskustvo mobilnosti u CEEPUS-u.

Srednjoeuropski program razmjene za sveučilišne studije (CEEPUS) regionalni je program akademske mobilnosti, čiji je cilj prvenstveno promicanje mobilnosti unutar mreža, međutim moguće je ostvariti i mobilnosti izvan mreža, tzv. Freemover mobilnosti. CEEPUS program uključuje slijedeće države: Hrvatsku, Albaniju, Austriju, Bugarsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Češku, Mađarsku, Makedoniju, Poljsku, Rumunjsku, Slovačku, Srbiju, Sloveniju i Moldaviju. Za sve mobilnosti u okviru programa CEEPUS dodjeljuje se stipendija, čiji iznos ovisi o državi destinaciji mobilnosti. Zemlje sudionice određuju iznose stipendija za različite kategorije stipendista, i ostala prava stipendista (primjerice besplatan smještaj, zdravstveno osiguranje i slično).

Više o programu i iznosima stipendija za pojedine zemlje na sljedećim poveznicama: www.ceepus.info i http://www.mobilnost.hr/hr/sadrzaj/programi/obrazovanje-i-osposobljavanje/visoko-obrazovanje/ceepus/.Pravo na pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama


Tražilica