english English

Stjepanu Srhoju uručena prestižna međunarodna nagrada Olga Radzyner 2017.

27.11.2017, 14:12:44

Guverner Austrijske narodne banke (Oesterreichische Nationalbank) Ewald Nowotny uručio je prošli tjedan prestižnu nagradu Olga Radzyner 2017. Stjepanu Srhoju, asistentu na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku i doktorandu na Leopold-Franzens-Universität Innsbruck (Austrija). Nagrada se dodjeljuje najboljim mladim ekonomistima (do 35 godina) iz zemalja središnje, istočne i jugoistočne Europe za izvrsnost u istraživanju o temi Europske ekonomske integracije, a u okviru konferencije Austrijske narodne banke – Conference on European Economic Integration (CEEI) – 2017. A modern take on structural reforms – past and future challenges for CESEE and Europe at large. Naslov nagrađenog članka Srhoja je „Priprema za jedinstveno tržište Europske unije – utjecaj poticaja za razvoj na konkurentnost poduzeća“. Srhoj je, uz povelju, dobio i novčanu nagradu u iznosu od 3.000 eura.

Ovo je peti put da je Hrvatu dodijeljena nagrada Olga Radzyner, a uz Srhoja, koji je najmlađi nagrađeni, nagradu su dobili: Piotr Denderski i Wojciech Paczos (docenti na Sveučilištu Leicester i Sveučilištu Cardiff, Velika Britanija), Andrzej Torój (docent na Warshaw School of Economics i viši menadžer u Ernst & Young Warshaw, Poljska), Arta Hoxha (doktorandica na Sveučilištu Staffordshire, Velika Britanija).

Stjepan Srhoj stekao je akademsku titulu magistra ekonomije na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Za vrijeme studija dobio je rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu za znanstveno istraživanje, nagradu za istraživanje Centra za ženske studije Zagreb i nagradu na studentskom natjecanju u rješavanju poslovnih slučajeva Case Study Competition. Također, usavršavao se u Velikoj Britaniji na The London School of Economics and Political Science (LSE) i u Njemačkoj na Institutu Max Planck, a u okviru Erasmus programa razmjene proveo je i pet mjeseci u Munchenu. Tijekom studija biva zaposlen u Regionalnom centru za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe (SEECEL), gdje provodi četiri godine i šest mjeseci. Srhoj je bio u SEECEL-u dio uspješnog tima koji je privukao 40 milijuna eura iz europskih fondova u Republiku Hrvatsku, gdje je bio zadužen za analizu javnih politika osam zemalja jugoistočne Europe i Turske, zajedno s Organizacijom za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD), Europskom Komisijom, Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) i Europskom zakladom za stručnu izobrazbu (ETF). Uz prethodno, bio je vanjski suradnik za razvoj poslovnih modela u poduzetničkom centru Grada Zagreba (Plavi ured).

Srhoj je asistent na kolegijima Osnove ekonomije, Mikroekonomija, Makroekonomija i Povijest ekonomske teorije i metode, koje vodi prof. dr. sc. Đuro Benić. Nagrađeni je članak jedan iz serije članaka o analizi utjecaja poticaja na konkurentnost poduzeća.Pravo na pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama


Tražilica