english English

Natječaj za dodjelu A stipendija

06.12.2017, 15:03:58

Objavljen je natječaj za dodjeljivanje 16 državnih stipendija A kategorije redovitim studentima preddiplomskih i diplomskih studija za ak. god. 2017./2018. Tekst natječaja i pripadajući obrasci dostupni su na adresi http://www.unidu.hr/novost.php?idvijest=7976. Pravilnik o dodjeljivanju A kategorije državnih stipendija nalazi se na podstranici Dokumenti u folderu Studentske stipendije.

Studenti popunjavaju obrazac prijave te ga, zajedno sa pratećom dokumentacijom, dostavljaju u tajništvo odjela kako bi se prijava dopunila podacima o studiju. Ovjerena dokumentacija prosljeđuje se potom u Rektorat na protokol. Rok za prijavu je od 5. do 19. prosinca 2017.

Dodjeljuje se po jedna stipendija najboljem studentu preddiplomskog i diplomskog studija odnosno ukupno dvije na svakom odjelu Za brucoše se dodjeljuju tri stipendije na razini Sveučilista.

Nije dovoljno biti najbolji student nego se treba i prijaviti, pa su studenti koji se nalaze među 10 posto najboljih pozvani da se prijave , ukoliko već ne primaju neku drugu stipendiju. Isto tako, studenti koji su u prethodnoj akademskoj godini dobili stipendiju, moraju se ponovno prijaviti jer se postupak svake godine vodi ispočetka.

Stipendije se dodjeljuju za devet mjeseci (razdoblje od siječnja do rujna), a dobitnici stipendije će uplate dobivati u mjesečnim iznosima, sveukupno 9900 kuna.
Tražilica