english English

Izložba Odjeci Držićevih obljetničkih godina

13.12.2017, 14:18:43

Otvorenje izložbe Odjeci Držićevih obljetničkih godina, čije su autorice doc. dr. sc. Katja Bakija i doc. dr. sc. Sanja Žaja Vrbica sa Sveučilišta u Dubrovniku, upriličilo se 13. prosinca 2017. u sveučilišnom Kampusu. Izložbu je otvorenom proglasio rektor Sveučilišta prof. dr. sc. Nikša Burum koji je istaknuo kako mu je drago da se ovakva izložba događa u prostoru Sveučilišta i da je dobar početak suradnje između Sveučilišta i Matice hrvatske.

Doc. dr. sc. Katja Bakija naglasila je kako je izložba podijeljena u tri dijela; u prvom se dijelu nalaze izdanja koja su pridonijela njegovoj kanonizaciji i Držića potvrdila kao velikog pisca renesanse. U srednjem dijelu su knjige u povodu obilježavanja 500. rođendana Držića, a treći je dio posvećen ovoj godini. Bakija je dodala i kako je dobar pokazatelj veliki broj studenata koji je bio prisutan na izložbi, te kako je ona mogla biti i šira, što pokazuje da  je Držićev genij živ i aktualan. Predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Dubrovniku Slavica Stojan dodala je kako je ova suradnja sa Sveučilištem mogla biti organizirana i ranije ali da joj je drago da se programi kojima se obilježava obljetnica Držićeve smrti, na određeni način, završava baš na Sveučilištu.

Izložba će biti otvorena do 22. prosinca 2017. Izložbu su organizirali Sveučilište u Dubrovniku i Ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku.Pravo na pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama


Tražilica