english English

10 godina UNIDU radija i seminar Hear me

14.12.2017, 08:55:39

Studentski radio UNIDU Sveučilišta u Dubrovniku ove je godine domaćin 15. Međunarodnog seminara studentskih radija – HEAR ME. Sudjeluje 50-ak studenta iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Seminar će se održati 19. i 20. prosinca 2017. u zgradi sveučilišnog Kampusa. Tih dana UNIDU radio obilježava deset godina rada pa će dubrovački studenti rođendan proslaviti s kolegama iz regije.

Uz domaćine s UNIDU radija sudjelovat će predstavnici sa studentskih radija: Radio Student iz Zagreba, Radio Pressedan iz Koprivnice, Radio Sova iz Rijeke, Radio UNIOS i Brtva glave iz Osijeka, Radio Kampus iz Splita, Radio Študent iz Ljubljane, Radio Krš iz Podgorice, Radio Treći i AbrašRadio iz Mostara.

Otvorenje seminara bit će u utorak u 10 sati u amfiteatru sveučilišnog Kampusa. Oba radna dana, u podne, održat će se paneli na kojima će govoriti nastavnici s Odjela za komunikologiju i bivši studenti. Tema prvog panela je Politika na studentskom radiju - izbor ili odgovornost?, a drugi panel bit će na temu Studentski radio u digitalnom društvu.  U srijedu će se održati i okrugli stol, kao zaključak seminara i rasprava o daljnjoj suradnji studentskih radija iz regije.

Kao i predavanja, večernji program je otvoren za sve, a u znaku je proslave desetog rođendana UNIDU radija. U utorak, u 20 sati, u Klubu mladih Orlando će se održati natjecanje ekipa u kvizu znanja iz raznih područja, nakon čega će glazbu puštati gostujući studenti i domaćini. Bend ROLO će u srijedu, u 22 sata, održati koncert u Klubu mladih Orlando, nakon čega će se nastaviti proslava rođendana UNIDU radija – sedam godina na frekvenciji 97,5 MHz.

Ovo je već treći put da je Sveučilište u Dubrovniku domaćin seminara HEAR ME, koji se održava svakih šest mjeseci u gradovima u Hrvatskoj i u drugim susjednim državama. Prvi seminar se održao u Splitu u studenom 2009. kada je započela i suradnja u mreži studentskih radija.

Zahvaljujemo Studentskom centru Dubrovnik, Studentskom Zboru Sveučilišta u Dubrovniku, Gradu Dubrovniku i Klubu Orlando koji su pomogli u organizaciji seminara.Pravo na pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama


Tražilica