english English

Jean Monnet Project Democratization and Reconciliation in the Western Balkans

18.12.2017, 13:21:52

Prof. dr. sc. Pero Maldini i izv. prof. dr. sc. Mato Brautović boravili su u Tirani na University of New York Tirana, od 7. do 10. prosinca, na prvom studijskom posjetu vezanom za početak suradnje na projektu Democratization and Reconciliation in the Western Balkans. Riječ je o projektu u okviru Jean Monnet programa Europske Komisije u kojemu sudjeluje pet partnerskih institucija (četiri akademske institucije i jedna građanska udruga), i to: University of New York Tirana (nositelj projekta), Sveučilište u Bologni (Institute for Central Eastern and Balkan Europe), Sveučilište u Dubrovniku (Odjel za komunikologiju), School of Science and Technology iz Sarajeva te European Movement in Serbia iz Beograda.

Projekt će trajati tri godine, a uz proračun od 360 tisuća eura obuhvatit će dvije međunarodne konferencije, tri ljetne škole, više studijskih posjeta radnih skupina fokusiranih na zajednički znanstveno-istraživački rad, jednu multimedijalnu izložbu te izradu i objavu više znanstvenih (tiskanih i online) publikacija vezanih za tematiku demokratizacije i rekoncilijacije postkonfliktnih društava s područja Zapadnog Balkana. Projekt uključuje i pretakanje rezultata istraživanja u nastavne procese partnerskih institucija u okvirima u kojima studijski programi i silabusi odgovarajućih kolegija obuhvaćaju ovo područje, kao i njihovu diseminaciju kroz objavu u međunarodno priznatim znanstvenim publikacijama.

Uz prof. dr. sc. Pera Madinija i izv. prof. dr. sc. Mata Brautovića, na projektu sudjeluje i doc. dr. sc. Davor Pauković. Ovim sudjelovanjem nastavnika Odjela za komunikologiju Sveučilište u Dubrovniku po prvi put sudjeluje u nekom od Jean Monnet programa, što će povećati međunarodnu vidljivost Sveučilišta i otvoriti nove mogućnosti uključenja u projekte ove renomirane europske znanstveno-istraživačke mreže.Pravo na pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama


Tražilica