english English

Studijsko putovanje i posjet Europskom parlamentu u Strasbourgu

20.12.2017, 09:16:36

Na poziv Tonina Picule, zastupnika u Europskom parlamentu, prof. dr. sc. Pero Maldini, pročelnik Odjela za komunikologiju, doc. dr. sc. Marijana Musladin i mr. sc. Marko Potrebica te dvadeset i pet studenata Odjela za komunikologiju i Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, od 11. do 14. prosinca bili su na studijskom putovanju u okviru kojega su posjetili Europski parlament u Strasbourgu.

Riječ je o nastavku suradnje zastupnika Tonina Picule sa Sveučilištem u Dubrovniku, koje je započelo sudjelovanjem nastavnika i studenata Sveučilišta na međunarodnoj konferenciji European defence union – Between necessity and possibility,  održanoj 22. i 23. lipnja ove godine u Dubrovniku. Studijsko putovanje i posjet EU Parlamentu vodio je Ivan Matić, mladi dubrovački politolog, inače voditelj projekata u uredu zastupnika Picule u Zagrebu.

Prilikom posjete EU Parlamentu, studenti su se pobliže upoznali s radom te institucije, kao i s političkim, ekonomskim i organizacijskim aspektima i odnosima unutar institucionalne strukture EU. Uz obilazak EU Parlamenta, studenti su nazočili plenarnoj sjednici Europskog parlamenta, tematskom predavanju iz područja djelovanja institucija Europske unije, uključujući i izlaganje zastupnika Picule, te multimedijalnoj prezentaciji o vrijednostima i politikama Europske unije. Uz radni dio, studenti su imali priliku obići kulturne znamenitosti Strasbourga, a putovanje je uključilo i kraće posjete Ulmu i Salzburgu.

Posjet Europskom Parlamentu omogućio je studentima izravan uvid u djelovanje ove ključne institucije Europske unije i upotpunio njihova znanja iz ovog područja, poglavito ona stečena kroz politološke kolegije na preddiplomskom i diplomskim studijima. Urednice i novinarke Unidu televizije Julia Mačinković i Barbara Vlahović pak slikom i zvukom su zabilježile niz događanja tijekom ovog edukativnog i zanimljivog studijskog posjeta. Pravo na pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama


Tražilica