english English

"Zlatko i Joyce Baloković Scholarship Fund"

18.01.2018, 13:37:33

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti kao institucija ovlaštena za predlaganje kandidata za dodjeljivanje stipendije iz Fonda "Zlatko i Joyce Baloković Scholarship Fund" za poslijediplomski studij na Harvardskom sveučilištu objavljuje mogućnost prijavljivanja za stipendiju, prema odluci osnivača Stipendijalnog fonda Zlatko i Joyce Baloković, studentima iz Republike Hrvatske u akademskoj godini 2018./2019. na bilo kojoj školi ili odjelu Harvardskog sveučilišta.

Nakon stavljenog prijedloga Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, nadležni organ Harvardskog sveučilišta potvrđuje kandidate, dozvoljava upis i određuje visinu stipendije.

Postupak upisa na Harvardsko sveučilište obavlja sam kandidat.

Pozivaju se zainteresirani kandidati da podnesu molbu Upravi Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Molba mora sadržavati sljedeće dokumente:

- potvrdu (dokaz) o prijavi za upis na Harvardsko sveučilište u akademskoj godini 2018./2019. (ime škole i programa na koji se kandidat prijavio);

- životopis;

- diplomu o završenom visokoškolskom studiju. Iznimno će se uzimati u obzir kandidati koji su u mogućnosti dostaviti dokaz da će diplomski studij završiti do lipnja 2018. godine;

- opis dosadašnjeg rada;

- preporuke dvoje sveučilišnih profesora ili drugih znanstvenih radnika;

- obrazloženje potrebe poslijediplomskog studija ili motivacijsko pismo;

- potvrdu o poznavanju engleskoga jezika (TOEFL, IELTS ili dr.).

Ukoliko je kandidat već upisan na Harvardsko sveučilište (traži stipendiju za drugu godinu školovanja), molimo priložiti dokaz o završenoj prvoj godini studija. Za dodjelu stipendije mogu se javiti i kandidati koji su već upisani na Harvardsko sveučilište, ali su odgodili početak studiranja za godinu dana.

Svi dokumenti, osim preporuka koje mogu biti i na engleskom jeziku, dostavljaju se na hrvatskom jeziku na adresu: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Trg N. Š. Zrinskog 11, Zagreb, u papirnatom obliku i u elektronskom obliku na adresu: imedvesek@hazu.hr. Jedino se preporuke mogu dostaviti na engleskom ili hrvatskom jeziku.

Natječaj je otvoren do 16. veljače 2018. godine.

Dodatne informacije mogu se dobiti e-mailom: imedvesek@hazu.hr ili na tel. 4895 142 ili 4895 170.
Tražilica