english English

Novi međunarodni iskorak u području turizma

08.02.2018, 14:08:14

Nakon uspješnog pokretanja dva zajednička studijska programa Sveučilišta u Dubrovniku i Sveučilišta u Palermu iz Italije iz područja ekonomije i marketinga, studentima Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju otvara se mogućnost i upisa na treći Double Degree studijski program Poslovne ekonomije, smjer Turizam.

Naime, rektor Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Nikša Burum i rektor Sveučilišta u Palermu prof. Fabrizio Micari potpisali su Sporazum o uspostavljanju novog Double Degree diplomskog studija Poslovna ekonomija, smjer Turizam, i studija „Tourism systems and hospitality management“.

„Kroz proteklih nekoliko godina poduzeli smo niz mjera kojima smo se prometnuli u predvodnika internacionalizacije visokog obrazovanja u Hrvatskoj. Osobito me raduje što je Sveučilište u Dubrovniku prvo koje se odvažilo na međunarodni iskorak u području ekonomije u Hrvatskoj pokretanjem zajedničkih studijskih programa s inozemnim partnerima.

Na ovaj način studentima se pruža mogućnost studiranja u inozemstvu uz stjecanje međunarodno priznate kvalifikacije što ih čini konkurentnim ne samo na hrvatskom nego i na europskom tržištu rada. Naglasio bih i da smo od ove akademske godine uveli poticajne mjere za sudjelovanje hrvatskih studenata u nastavi na engleskom jeziku, zajedno sa studentima iz gotovo svih europskih zemalja čiji broj iz godine u godinu raste“, rekao je prorektor za poslovanje izv. prof. dr. sc. Nebojša Stojčić.

Treći Double Degree diplomski studijski program izvodit će se, kao i prethodna dva, na engleskom jeziku i po njegovu završetku studenti će dobiti diplomu i Sveučilišta u Dubrovniku i Sveučilišta u Palermu s obvezom da provedu jedan semestar i polože sve ispite na partnerskoj instituciji. Prvi studenti ovaj studij mogu izabrati već od listopada akademske 2018./2019. godine.

Sve informacije o ovom studiju mogu se pronaći na web-stranici Sveučilišta www.unidu.hr ili na mail: ekonomija@unidu.hr. Repozitorij
Tražilica