english English

HEInnovate incijativa

23.03.2018, 16:18:31

Na Sveučilištu u Dubrovniku danas su boravili predstavnici HEInnovate incijative. HEInnovate je okvir za razvoj inovativnoga i poduzetničkoga kapaciteta visokih učilišta koji je kreiran na inicijativu stručnjaka u sklopu University Business Foruma 2011. godine. Inicijativu HEInnovate zajednički provode Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) i Europska komisija. HEInnovate je zamišljen i kao besplatan alat za samoprocjenu koji samostalno mogu koristiti sva visoka učilišta.

Tim stručnjaka se tijekom posjeta sastao s prorektorom za međunarodnu suradnju i znanost izv. prof. dr. sc. Martinom Lazarom, ali i pročelnicima Odjela, nastavnicima, studentima, alumnijima i regionalnim partnerima.

U sklopu inicijative HEInnovate Europska komisija i OECD u protekloj akademskoj godini proveli su country review u pet država Europske unije, kojim je provedena dubinska analiza stanja u poduzetništvu i inovacijama u visokom obrazovanju uključenih zemalja. Analizom stanja uključene zemlje dobile su informacije o pozitivnim primjerima, te preporuke za daljnji napredak visokih učilišta u razvoju poduzetništva, veze sa zajednicom i primjenom inovativnih pristupa u nastavnom i znanstvenom radu.

Ove godine tim stručnjaka koji je angažirala Europska komisija i OECD obići će šest visokih učilišta u Republici Hrvatskoj i pripremiti nacionalno izvješće koje će se fokusirati na sljedeće dimenzije:

- razmjena znanja i suradnja,

- organizacijski kapaciteti,

- priprema i podupiranje poduzetnika.Pravo na pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama


Tražilica