english English

Dubrovnik outdoor festival i stručni seminar o pustolovnom turizmu i adrenalinskim sportovima

11.05.2018, 10:43:25

Unutar Dubrovnik Outdoor festivala 2018., u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, 18. svibnja 2018. održat će se stručni seminar o pustolovnom turizmu i adrenalinskim sportovima u kampusu Sveučilišta.

Pustolovni turizam u Hrvatskoj predstavlja najbrže rastući segment turističke ponude održivog razvoja koji ima godišnju stopu rasta od 65%. Osmišljavaju se različiti složeni pustolovni programi i turistički proizvodi poput: manifestacija u prirodi, utrka i radionica.

Sudionici seminara imati će priliku saznati više o različitim temama vezanih uz: outdoor udruge, inovacije u pustolovnom turizmu, međunarodne standarde pustolovnih vodiča, kondicijske pripreme za adrenalinske sportove, različite pustolovne sportske aktivnosti u turizmu, važnosti Hrvatske gorske službe spašavanja, sigurnosnim standardima u pustolovnom turizmu itd. Nakon predavanja uslijedit će panel diskusija.

Za vrijeme trajanja seminara, na izložbenim prostorima predstavit će se različite outdoor udruge i klubovi poput HGSS-a, HPD-a, Crvenog križa, Triatlon kluba, Škole trčanja itd.

Stručni seminar podržavaju različite organizacije, udruženja i institucije poput: HTZ-a, HGK Dubrovnik, TZ-a Dubrovnik, TZ-a Konavle, HGSS-a, Sveučilišta u Dubrovniku, udruge Agroturizam Konavle, Klastera outdoor Dubrovnik, Biciklističkog kluba Konavle, HPD-a Sniježnice, Triatlon kluba Dubrovnik, ATTA (Svjetska organizacija za pustolovni turizam) i ISKGA (International sea kayaking guide association). Očekuje se sudjelovanje polaznika i iz susjednih zemalja Crne gore, Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije.Pravo na pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama


Tražilica