english English

Sveučilište partner u „UniActive“ projektu

28.06.2018, 15:15:38

Erasmus Student Network Dubrovnik, uz partnerstvo Sveučilišta u Dubrovniku i Udruge za mlade Maro i Baro, vodit će projekt „UniActive“, za koji je odobreno više od 500.00,00 kn iz Europskog socijalnog fonda. Projekt “UniActive“ predstavljen je u Kampusu Sveučilišta 28. lipnja 2018., a o projektu su govorili: Ivana Grkeš i Marko Žmirak iz Erasmus Student Networka, prorektor za poslovanje izv. prof. dr. sc. Nebojša Stojčić i pročelnik Odjela za komunikologiju prof. dr. sc. Pero Maldini.

Projekt je usmjeren na društveno korisno učenje, s jedne su strane studenti, a s druge udruge civilnog društva, dok su na trećoj strani nastavno osoblje koje mentorira cijeli proces. Cilj je projektu: osnažiti mlade ljude, kapacitete nastavnog osoblja na Sveučilištu, udruge civilnog društva a na kraju i same kapacitete studenata za provedbu praktičnih zadataka sa svrhom rješavanja lokalnih izazova s kojima se zajednica susreće.

Društveno korisno učenje prepoznaje se kao učinkovit način povezivanja studenata i visokoškolskih nastavnika s organizacijama civilnog društva i širom društvenom zajednicom te je važan poticaj u pronalaženju prvog posla po završetku školovanja.

Projekt će trajati 18 mjeseci, a mentorski dio projekta počinje zajedno s novom akademskom godinom, točnije u listopadu. Period do listopada rezerviran je za izradu metodologije koja će se provoditi na Odjelu za komunikologiju i Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju.

Uz studente, koji će na ovaj način steći dodatne kompetencije, minimalno deset će udruga, koje nerijetko imaju nedovoljan kapacitet, dobiti dodatnu pomoć u šest različitih programa pa na taj način osnažiti svoje organizacije.

Inače, Erasmus Student Network Dubrovnik djeluje od 2012., a okuplja studentsku i mladu populaciju. Dosad su bili nositelji brojnih manjih projekata, a „UniActive“ je kruna njihovog dosadašnjeg rada.Pravo na pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama


Tražilica