english English

Sveučilište partner u „UniActive“ projektu

28.06.2018, 15:15:38

Erasmus Student Network Dubrovnik, uz partnerstvo Sveučilišta u Dubrovniku i Udruge za mlade Maro i Baro, vodit će projekt „UniActive“, za koji je odobreno više od 500.00,00 kn iz Europskog socijalnog fonda. Projekt “UniActive“ predstavljen je u Kampusu Sveučilišta 28. lipnja 2018., a o projektu su govorili: Ivana Grkeš i Marko Žmirak iz Erasmus Student Networka, prorektor za poslovanje izv. prof. dr. sc. Nebojša Stojčić i pročelnik Odjela za komunikologiju prof. dr. sc. Pero Maldini.

Još jednom je studentska udruga Erasmus Student Network Dubrovnik potvrdila svoj status uspješne udruge, a Sveučilište kao partnersku instituciju odakle dolaze svih članovi udruge učinila ponosnom!

Ovim projektom uvodi se velika promjena na Sveučilištu, praksa koja će se, vjerujemo, i nastaviti razvijati. Radi se o konceptu društveno korisnog učenja koji povezuje studente, sveučilišta i organizacije civilnog društva, ali i širu društvenu zajednicu. Točnije, već od jeseni studenti će imati priliku uključiti se u jedan od ukupno 6 mentorskih programa na Odjelu za komunikologiju i Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju. Korist projekta je višestruka - s jedne strane studenti uključeni u projektne aktivnosti imat će se priliku dodatno razviti na osobnoj, društvenoj i profesionalnoj razini kroz mentorske programe koje će voditi nastavno osoblje u suradnji sa organizacijama civilnog sektora, a s druge će strane udruge moći riješiti konkretne društvene probleme s kojima se suočavaju u svakodnevnom radu te izazove s kojima se susreće lokalna zajednica.

U samoj izradi metodologije sudjelovat će pročelnici Odjela za komunikologiju i Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, u suradnji s profesorima, studentima i članovima partnerskih organizacija. Ovaj način suradnje i razvoja metodologije svakako je inovativna metoda rada Sveučilišta u Dubrovniku, te će se uz podršku nastavnog osoblja i aktivni angažman studenata Sveučilišta osigurati uspješna provedba svih zamišljenih projektnih aktivnosti.Pravo na pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama


Tražilica