english English

Prof. dr. sc. Pero Maldini bio na studijskom boravku u SAD-u

27.09.2018, 11:02:35

Prof. dr. sc. Pero Maldini, pročelnik Odjela za komunikologiju, od 28. kolovoza do 16. rujna bio je na studijskom boravku u Sjedinjenim Američkim Državama.

Program boravka obuhvatio je sudjelovanje na APSA 2018 Annual Meeting u Bostonu te nastavak rada na GLE projektu na DePaul University u Chicagu. U okviru boravka na DePaul University Chicago, College of Liberal Arts and Social Sciences - Department of Political Science, prof. Maldini je sudjelovao u nastavku realizacije projekta Global Learning Experience: Game Application for Democracy Promoting. Projekt obuhvaća konceptualizaciju, dizajn i izradu edukativne aplikacije u području građanskog (političkog) obrazovanja, na kojemu surađuju studenti DePaul Universityja i Sveučilišta u Dubrovniku. Uz to, sudjelovao je i u Faculty Roundtable on Populism - okruglom stolu profesora politologije s Department of Political Science, posvećenom također odnosu populizma i suvremene liberalne demokracije, na kojemu je imao uvodno izlaganje.

Tom prilikom DePaul University - Department of Political Science i GLE Program dodijelili su profesoru Maldiniju posebno priznanje za višegodišnju suradnju i postignute rezultate.

APSA 2018 Annual Meeting & Exhibition, redovita je godišnja konferencija American Political Science Association, krovne politološke strukovne udruge u SAD te najveći i najznačajniji politološki znanstveni skup u svijetu. Tema ovogodišnjeg skupa bila je Democracy and Its Discontents, a na više od 200 panela, izložbi, predstavljanja, radionica i radnih skupina okupila je više od 6.500 znanstvenika iz SAD, ali i mnogih drugih zemalja. Prof. dr. sc. Pero Maldini predsjedao je radnoj skupini European Experiences with Populism Working Group te izlagao na istu temu.

https://connect.apsanet.org/apsa2018/

http://www.depaul.edu/Pages/default.aspx

https://las.depaul.edu/academics/political-science/Pages/default.aspx
Tražilica