english English

Svečano promovirani magistri prvih double degree studija iz područja ekonomije u Hrvatskoj

16.10.2018, 15:20:28

Svečana promocija magistara koji su završili double degree diplomske studije Sveučilišta u Dubrovniku i Sveučilišta u Palermu i stekli diplome oba visoka učilišta održala se u 16. listopada 2018. u Rektoratu Sveučilišta. Promovirani studenti studija Ekonomija i studija Poslovna ekonomija, smjer Marketing, i studija “Laurea Magistrale in Scienze Economiche e Finanziare i “Laurea Magistrale in Scienze Economico Aziendali su: Alessia Baccaro, Fabrizio Gibbisi, Emanuel Baglione, Francesca Spatafora i Giuseppe Scibilia.

Studentima su diplome uručili rektor Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Nikša Burum i rektor Sveučilišta u Palermu prof. dr. sc. Fabrizio Micari, a svečanosti su nazočili i prorektori izv. prof. dr. sc. Martin Lazar i izv. prof. dr. sc. Nebojša Stojčić, pročelnica Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju izv. prof. dr. sc. Katija Vojvodić, koordinator diplomskih studijskih programa iz područja poslovne administracije prof. Marcantonio Ruisi i  koordinator diplomskih studijskih programa iz područja ekonomije i financija prof. Angelo Mineo.

Rektor Burum istaknuo je kako su diplome koje su se danas uručile kruna studiranja svakog studenta, ali su i na ponos „nastavnicima, mentorima, nama koji smo vas pratili, pomagali i trudili se da uspješno svladate započeti studij“. Dodao je: „Uspjeli ste ipak ponajviše svojim trudom, upornošću, nadarenošću i marljivim radom. Međutim, nemojte zaboraviti da se potrebno obrazovati cijeli život i da su vam vrata Sveučilišta u Dubrovniku uvijek širom otvorena.“ Rektor Micari ukratko je predstavio Sveučilište u Palermi, istaknuvši kako na tom visokom učilištu studira oko 43.000 studenata, a posebno se osvrnuo na aktivnosti internacionalizacije Sveučilišta. Naglasio je kako im je suradnja sa Sveučilištem u Dubrovniku iznimno bitna i važna te je zahvalio upravi Sveučilišta na potpori u pokretanju ovakvoga studija i poželio sve više i više diplomiranih studenata double degree diplomskih studija dvaju Sveučilišta.

Posebno je bio dirljiv govor predstavnice studenata Francesce Spatafore, u kojem je, između ostaloga, istaknula da su studenti sigurni da je partnerstvo između dvaju sveučilišta studentima omogućili jedno od najboljih iskustava u životu. „Dubrovnik nam je ponudio mnogo prilika za učenje i zabavu. Odnos sa profesorima uvijek je bio poticajan. Svakom od njih želimo zahvaliti na podršci, ljubaznosti i otvorenosti prema nama. Sigurna sam da bi svatko od nas mogao reći da je na neki način u Dubrovniku pronašao svoj drugi dom. Vratili smo se na Siciliju s prtljagom punim novih iskustava, novim prijateljima i ažuriranim znanjima i vještinama koje su poboljšale naše životopise. Stjecanje dviju diploma učinilo nas je konkurentnijima i privlačnijima tvrtkama, pa ne čudi činjenica da veliki dio nas već radi, a diplomirali smo samo prije dva mjeseca“, zaključila je studentica Spatafora.

Naglašavamo, ovo je prvi double degree diplomski sveučilišni studij iz područja ekonomije u Republici Hrvatskoj. Izvodi se na engleskom jeziku, a studenti njegovim završetkom stječu diplomu Sveučilišta u Dubrovniku i Sveučilišta u Palermu, s obvezom da provedu jedan semestar i polože sve ispite na partnerskoj instituciji.

Od ove akademske godine, 2017./2018., studenti će moći upisati i treći ovakav zajednički studijski program iz područja poslovne ekonomije, smjer Turizam. Na ovaj se način studentima pruža mogućnost studiranja u inozemstvu uz stjecanje međunarodno priznate kvalifikacije što ih čini konkurentnim ne samo na hrvatskom nego i na europskom tržištu rada.Pravo na pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama


Tražilica