english English

Student Kristić bio je na stručnoj praksi u Uredu Dubrovačko-neretvanske županije u Bruxellesu

07.12.2018, 12:31:11

Student druge godine studija Povijest Jadrana i Mediterana Kristijan Kristić  bio je na stručnoj praksi u Uredu Dubrovačko-neretvanske županije u Bruxellesu od 29. listopada do 13. studenoga 2018. Sveučilište u Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanska razvojna agencija DUNEA d.o.o. već dugi niz godina provode program obavljanja stručne prakse u uredu Dubrovačko-neretvanske županije u Bruxellesu.

Student Kristić imao je priliku upoznati način rada i funkcioniranja Europske unije i njezinih institucija. Ova se praksa pokazala veoma korisnom zbog toga što studenti mogu iz prve ruke vidjeti funkcioniranje glavnih institucija EU te steći uvid u mogućnosti koje se Hrvatskoj, njezinim županijama, gradovima, ali i građanima nude kao članici EU. Rad u dinamičnom međunarodnom i multikulturalnom okruženju pruža mogućnost stjecanja novih praktičnih znanja i vještina te na taj način pridonosi osobnom i profesionalnom razvoju i rastu.

„Uz rad u predstavničkom uredu DNŽ s voditeljicom  Nikolinom Trojanović, dvoje stažista i ja prisustvovali smo brojnim stručnim konferencijama u organizaciji Europske komisije i Odbora regija. Među njima su: High-Level Conference ´The Single Market as a Driver of Investment in Europe`, Climate Change and Security Africa, Facilitating access to climate finance for non-state actors, Enhancing sustainable entrepreneurship for private heritage houses itd. Na tim su konferencijama izlaganja imala brojna poznata lica Europske unije, a jedan od govornika bio je i Jean Claude Juncker. Što se tiče slobodnoga vremena, Bruxelles je prelijepi grad s mnogo znamenitosti koji vrijedi posjetiti. Uz to je i vrlo dobro povezan sa ostalim gradovima u Belgiji i Nizozemskoj koje smo u okviru jednodnevnih izleta također obilazili“, rekao je Kristić.
Tražilica