english English

Održana konferencija povodom dvije UNESCO-ove obljetnice

04.02.2019, 10:08:45

Konferencija povodom dvije UNESCO-ove obljetnice - 40 godina od upisa povijesne jezgre Dubrovnika na Popis svjetske baštine i 10 godina od upisa Feste svetoga Vlaha na Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva održala se 1. veljače 2019. u Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku. 

Obilježavajući ova dva vrlo značajna događaja, koja se uz ostale obljetnice u 2019. godini može svesti pod zajednički naziv „Dubrovnik slavi baštinu“, konferenciju su priredili Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Dubrovnik u suorganizaciji Dubrovačko-neretvanske županije i Sveučilišta u Dubrovniku. 

Uz gradonačelnika Mata Frankovića, tijekom svečanosti službenog otvaranja konferencije, prisutnima su se obratili predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministrica kulture Republike Hrvatske Nina Obuljen Koržinek, direktor za kulturu i urgentna stanja UNESCO-a Lazare Eloundou i župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić. Konferenciji je nazočio i rektor prof. dr. sc. Nikša Burum, prorektor za međunarodnu suradnju i znanost izv. prof. dr. sc. Martin Lazar, nastavnici i studenti Odjela za umjetnost i restauraciju i studija Povijest Jadrana i Mediterana.

Na panelu Održivo upravljanje i povijesna jezgra Dubrovnika - 40 godina poslije“ sudjelovala je i izv. prof. dr. sc. Ivona Vrdoljak Raguž s Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju koja je održala prezentaciju s temom  Strateški osvrt na razvoj turizma na području Grada Dubrovnika do 2025.

Konferencija je ugostila brojne UNESCO-ove inozemne i domaće stručnjake, a njen radni dio bio je podijeljen na tri tematske cjeline: „Kulturna baština u opasnosti i poslijeratna obnova“, „Održivo upravljanje i povijesna jezgra Dubrovnika - 40 godina poslije“ te „Festa svetoga Vlaha i provedba Konvencije o zaštiti nematerijalne kulturne baštine“. 

Izvor i fotografije: www.dubrovnik.hrPravo na pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama


Tražilica